Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. svibnja 2012.

U Slatini će se 4. svibnja, u sklopu AgroArce 2012, održati projekt OŠ Eugena Kumičića „Hrvatska zvijezda na europskom nebu“

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna na području Virovitičko-podravske županije, u Slatini će se održat “Hrvatska zvijezda na europskom nebu”. Radi se o projektu Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine, koji traje tijekom drugog polugodišta školske godine 2011./2012. U projekt su, kao partneri, uključene i sve osnovne škole s područja Virovitičko podravske županije, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Županijski ured za društvene djelatnosti i Grad Slatina.

Europski tjedan se, već dugi niz godina, obilježavanja od 4. do 11. svibnja, a obuhvaća dva važna datuma suvremene europske povijesti: 5. svibnja, dan osnivanja Vijeća Europe i 9. svibnja, Dan Europe, kojim se označava početak nastanka Europske unije.

Inicijativa projekta “Hrvatska zvijezda na europskom nebu” je pokrenuta kako bi se proces približavanja Republike Hrvatske europskim integracijama učinili što bližim i transparentnijim učenicima osnovnih škola.

Svrha projekta je motivacija mladih na učenje, istraživanje, objektivno razmišljanje i uklanjanje predrasuda o Europskoj uniji, a ujedno im omogućava da pokažu svoje znanje o europskim integracijama, poznavanju osnovnih zemljopisnih i povijesnih činjenica vezanih uz države članice te odnosu Hrvatske i EU. Aktivnosti, koje se provode u sklopu projekta, obuhvaćaju brojne radionice, snimanje video-spota, predstavljanje projekta na sajmu Agro Arca 2012., obilježavanje Dana škole i manifestaciju “Zbogom školo do jeseni”.

Planirani budžet, za potrebe realizacije ovog projekta, u kojem će sudjelovati svih 650 učenika OŠ Eugena Kumičića, raspoređenih u 38 odjela u pet područnih i matičnoj školi, iznosi 10.000,00 kn.

 

Share Button