Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. svibnja 2012.

Uz proširenje parkirališta, uređenje okoliša, prilaznih staza, vodoskok koji će podizati vodu na visinu od 20 metara, na Orahovačkom jezeru ove godine očekuju više od 200 tisuća gostiju

Nakon završenih radova na uređenju Orahovačkog jezera, počelo je punjenje tog jezera vodom koje će potrajati sve do sredine svibnja kada se očekuju i prvi kupači. Do tada će gradska tvrtka ”Jezero-Ružica grad” dovršiti uređenje prilaznih staza i proširiti parkiralište pa će posjetitelji na raspolaganju imati oko 1.200 parkirališnih mjesta.

– Lani nas je tijekom sezone kupanja posjetilo više od 200.000 gostiju, među kojima su najbrojniji Osječani te posjetitelji iz susjednih gradova i općina. Iz godine u godinu sve je više i mađarskih turista, a od lani raste broj posjetitelja s područja Posavine. Za naše goste, kojih će, kako procjenjujemo, ove godine biti više nego lani, osigurali smo kvalitetniju ugostiteljsko-turističku uslugu. U središte jezera postavili smo vodoskok koji će u četiri mlaza podizati vodu na visinu od dvadesetak metara. Bit će to zanimljiva vodena atrakcija za kupače – kaže gradonačelnik Josip Nemec.

Iz godine u godinu grad Orahovica po uređenosti i sadržaju izrasta u jednu od najprivlačnijih destinacija kontinentalnog turizma u Hrvatskoj koja već sada, u tri hotela, raspolaže s više od 300 ležajeva te još stotinjak ležajeva u privatnom smještaju. (www.vecernji.hr)

 

Share Button