Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. svibnja 2012.

Ministarstvo turizma: Raspisan Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava Programa poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, objavilo je Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima u 2012. godini. Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za sufinanciranje projekata i programa koji se realiziraju na turistički nerazvijenim područjima, u cilju stvaranja novih turističkih destinacija, proširenja i obogaćivanja turističke ponude, kroz:

– razvoj i unapređenje javne i poslovne turističke infrastrukture (kroz obnovu i zaštitu kulturne i prirodne baštine za potrebe turizma, te izgradnju i obnovu smještajnih objekata – vrste kampova, kojih nedostaje na predmetnom području),

– razvoj novih inovativnih proizvoda i unapređenje turističke ponude (kroz razvoj posebnih oblika turizma, inovativne proizvode i događanja koja unapređuju turizam).

Za dodjelu bespovratnih sredstava kandidirati se mogu trgovačka društva, obrti, zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge, turističke agencije, javne ustanove, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Cjeloviti tekst navedenog Javnog poziva može se vidjeti na službenoj Internet stranici Ministarstva turizma (www.mint.hr) ili na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Natječaji ministarstva“. Rok za prijavu je do 8. lipnja 2012. godine.

 

Share Button