Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. svibnja 2012.

OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica obilježila Dan škole – najbolja učenica je Monika Katalenić, gradonačelnik Kirin najavio obnovu područnih škola u Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama

Virovitička Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić prigodnim je programom obilježila Dan škole. U programu koji je održan u školskoj športskoj dvorani sudjelovali su brojni učenici, a između ostalih nazočili su mu i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin te brojni ravnatelji i umirovljeni profesori, a u ime Virovitičko-podravske županije pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Šerepac. U svom pozdravnom govoru ravnatelj škole Josip Strmečki podsjetio je nazočne na dugu povijest školstva u Virovitici čiji počeci sežu u davnu 1774. godinu kao i povijest škole koja se je u počecima nalazila na više lokacija da bi u posljednjih deset godina bila potpuno obnovljena i uređena te nadopunjena izgradnjom školske športske dvorane 2004. godine.

– Ovih dana započelo je uređenje prostora ispred restorana te sanitarnih čvorova za razrednu nastavu – naglasio je na kraju svog govora ravnatelj Strmečki te pozvao potom jednog od zaslužnih za ovakvo uređenje škole, gradonačelnika Ivicu Kirina.

Gradonačelnik Kirin obradovao je nazočne s dvije nove vijesti koje su posebno razveselile sve djelatnike i učenike škole, a to je najava obnove područnih škola u Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama.

U okviru programa predstavljeni su i najuspješniji učenici i mentori te proglašen najbolji učenik/ca u protekloj školskoj godini, a titulu je ove godine ponijela Monika Katalenić učenica 8c razreda.

Podijeljene su i jubilarne nagrade, a dobili su ih: Ivica Tomljanović, Snježana Božo i Ivan Mikolić – 5 godina radnog staža, Nataša Kirin, Ivana Mikina, Goran Kozlinger, Zrinka Martinović i Željka Flisar – 10 godina, Jasenka Jurić – Čivro i Renata Flisar – 20 godina, Kornelija Šarić – 25 godina, Slobodanka Omeragić – 30 godina, Zumbulka Foret i Josip Strmečki – 35 godina, Dubravka Mijoković i Gordana Kos – 40 godina radnog staža. (www.virovitica.hr)

Share Button