Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. lipnja 2012.

Potpisan Ugovor o rekonstrukciji nerazvrstanih cesta – područje „Kraševog naselja, V. Lisinskog i dijelovi Gerberovog trga, Masarykove i Rusanove ulice te Ulica V. Lisinskog

Nakon što je u postupku javne nabave izabran najpovoljniji ponuditelj gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Ceste d.d. Bjelovar Stjepan Bogović potpisali su Ugovor o rekonstrukciji nerazvrstanih cesta – područje ˝Kraševog˝ naselja (ulica V. Belobrka, Hrvatskih žrtava, I. Meštrovića, A. Augustinčića) dio ulica T. Masaryka, F. Rusana, dio Trga fra B. Gerbera i Ulica V. Lisinskog. Sveukupna vrijednost radova iznosi 3.894.096,63 kune, a u sklopu navedenih radova podizvoditelj će biti i virovitička tvrtka Brana d.o.o. koja će izvesti zemljane radove i odvodnju čija vrijednost iznosi 974.871,59 kuna.

Prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Kirin pojasnio je da će se u sklopu ovih radova Vrijednost radova urediti i asfaltirati ceste u „Kraševom“ naselju, konkretno ulica V. Belobrka, Hrvatskih žrtava, I. Meštrovića i A. Augustinčića. Uredit će se i prostor ispred Gradske tržnice na kojem je sada parkiralište, a isto će nakon uređenja biti zelena površina te ostatak Rusanove ulice do kružnog toka. Masarykovu ulicu očekuje uređenje od Palače Pejačević do Lovačkog doma odnosno „Domusove“ zgrade. Ulica Vatroslava Lisinskog proširit će se kako bi se Poduzetnička zona III spojila sa cestom prema Milanovcu.

Direktor Bogović izrazio je zadovoljstvo što su bjelovarske Ceste dobili ovaj posao, ali i podsjetio da su 30 posto zaposlenika ove tvrtke žitelji Virovitičko-podravske županije te da je podizvoditelj Brana d.o.o. što sigurno ne treba zanemariti. Radovi bi trebali započeti do krajem lipnja, rekonstruirat će se oko 5500 metara prometnica, a trebali bi završiti do ovogodišnjeg Rokova. (www.virovitica.hr)

 

Share Button