Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. lipnja 2012.

Održano je 5. Otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca – pobjednici su Josip Podboj i Denis Jurlina,

Udruga HVIDR-a Slatina organizirala je peti put za redom, Otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca u povodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske. Na pozivno natjecanje, koje je održano u kozičkom Hrastiku, natjecalo se 13 ekipa sa po dva člana.

U prirodnom ambijentu Hrastika od ranog jutra okupljali su se meštri za kuhanje, a natjecanje je okupilo oko 400 posjetitelja međe kojima su bili i: gradonačelnik Grada Slatina Ivan Roštaš, zamjenik gradonačelnika Grada Slatina Željko Stipanić, Damir Medved predsjednik Mjesnog odbora Kozice te brojni predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, hrvatski branitelji i građani grada Slatine, Kozica i drugih okolnih mjesta.

Pred stručnim žirijem: Robert Turkalj, Damir Medved, Nenad Križić, bio je težak zadatak donesti o pobjedniku. Na ovom petom otvorenom prvenstvu pobjednici su Josip Podboj i Denis Jurlina, drugo mjesto su osvojili članovi ekipe časničkog zbora Grada Slatina Ivica Gumbarević i Željko Dunković, treće mjesto za dečke iz ekipe auto elektrika Igor Zvonka Kiša i Damira Parca dok su četvrto mjesto sa samo jednim bodom zaostatka osvojili Vulkanizerska radnja Petar Bala i buffet Prijašin za koje su kuhali Petar Bala i Goran Koštić sa najuređenijim prostorom oko kotlića te veselim društvom uz natjecatelje. Odličnu organizaciju i ove godine članovi Slatinske HVIDR-a su potvrdili pod vodstvom predsjednika Mate Bubaša. Pokrovitelji su bili Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina te medijski pokrovitelj Radio Slatina. (www.slatina.in)

Share Button