Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. lipnja 2012.

Održana tradicionalna manifestacija ”Otvaranje turističke sezone”: Željka Lacović iz Donjeg Miholjca izabrana je za Miss Jezera 2012.

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice na turističkom kompleksu Jezero, odnosno izletištu ”Orah” održano je tradicionalna manifestacija ”Otvaranje turističke sezone”. Na Jezeru se moglo vidjeti niz sadržaja među kojima otvoreno prvenstvo u odbojci na pijesku, biciklijada, izložba i degustacija domaćih kolača, srednjovjekovna trpeza, priprema raznih gastronomskim delicija, društvene igre i dr. koje je pripremila 31 udruga i OPG iz Orahovice:

– Ponovno je Orahovica bila središte turizma Slavonije i Baranje što i jesmo i želimo biti. Na našem je Jezeru bilo oko 6 tisuća ljudi iz cijele Slavonije i Podravine, a zahvaljujući našim udrugama predstavili smo svu ljepotu našeg kraja na iznimno visokom nivou. Hvala svima koji su uložili maksimalan trud, hvala svim sponzorima što čine Orahovicom ljepoticom kakva i jest – riječi su gradonačelnika Josipa Nemeca koji je i službeno otvorio turističku sezonu u Orahovici.

Središnji događaj i ovogodišnje manifestacije bio je izbor za Miss Jezera 2012. koji je održan po treći puta. Na izbor se prijavilo 17 djevojaka iz Donjeg Miholjca, Virovitice, Slavonskog Broda, Našica, Osijeka, Bošnjaka, Borika, Mikleuša, Valpova, Đakova, Četekovca, Rakitovice, Velimirovca i Orahovice koje su u dva izlaska pokušale očarati žiri koji su činili članovi Vijeća TZG-a Orahovica: Petar Drobec, Goran Panić, Karl Šafer, prošlogodišnja Miss Jezera Matea Vuković, gradonačelnik Nemec te predstavnici pokrovitelja Eurovoća Mirko Miloloža i sponzora Podravke – Siniša Bardek.

Žiri nije imao lagan posao, jer sve su djevojke bile lijepe i šarmantne na svoj način, a na kraju najljepša i Miss Jezera 2012. je 17-godišnja Željka Lacović iz Donjeg Miholjca s ukupno osvojenih 138,10 bodova. Željki je pripala i novčana nagrada u iznosu od 5.000,00 kn, a krunu joj je predala prošlogodišnja missica Matea Vuković. Prva pratilja je Mirjana Knežević iz Bošnjaka kojoj je pripao ček od 3.000,00 kuna, dok je za drugu pratilju izabrana jedina Orahovčanka u natjecanju, mlađahna 17- godišnja Antonija Hološ koja je iz ruku gradonačelnika Nemeca primila ček od 2.000,00 kuna:

– Prijavila sam se isključivo radi zabave i upoznavanja novih ljudi. Sve cure su bile odlične, zabavljale smo se kroz cijeli program i na kraju bile jednako sretne za trijumf svake od nas. Ovo je bilo jedno predivno i veliko iskustvo za mene, a tko zna možda se i nastavim baviti nečim sličnim – rekla je presretna, a uvijek nasmijana, mlada Orahovčanka Antonija Hološ nakon izbora. Orahovica se još jednom dokazala, pokazala svu svoju raskoš, od vrhunske gastronomije do velikog turističkog izbora u vidu planinarstva, lova i ribolova, konjogojstva, sporta, vina i rakije, jednostavno opći zaključak je bio jednoglasan, to je Orahovica, prelijepa, atraktivna, jednostavna i originalna. (www.orahovica.hr)

 

Share Button