Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. srpnja 2012.

Raspisan je Eurostars natječaj za mala i srednja razvojno-istraživačka poduzeća, potpora će iznositi do 150.000,00 eura

Raspisan je natječaj za potpore malim i srednjim razvojno-istraživačkim poduzećima u sklopu programa Eurostars. Riječ je o programu koji je dio šireg, EUREKA programa. Projekti se mogu prijavljivati za bilo koje područje, jedini je uvjet da imaju civilnu svrhu te da obuhvaćaju razvoj novog proizvoda, procesa ili usluge.

U europskim istraživačkim projektima često se zahtjeva sudjelovanje više država. Tako je i u ovom slučaju, u projekt trebaju biti uključene najmanje dvije zemlje članice EU, a nositelj treba biti tvrtka koja se pretežno bavi razvojno-istraživačkim aktivnostima. Po pojedinom projektu Eurostarsa potpora je najviše do 50 posto udjela hrvatskog partnera na projektu, odnosno do 150.000,00 eura. Partneri iz drugih zemalja dobivaju potporu iz fondova svojih država sukladno njihovim pravilima i procedurama. Projekti Eurostarsa u Hrvatskoj financiraju se iz državnog proračuna iz stavke za program EUREKA. Za provedbu programa zadužen je Poslovno-inovacijski centar BICRO. Potpore se dodjeljuju prema rang listi koju sastavlja evaluacijski odbor, a previla su unaprijed utvrđena.

Projekti se prijavljuju isključivo online prema sljedećoj proceduri:

1. Registracija na internetskoj stranici Eurostars programa,

2. Priprema projektne dokumentacije – obrasci su dostupni na stranici Eurostarsa nakon registracije, a za dodatnu nacionalnu prijavu potražite treba ih zatražiti od BICRO centra,

3. Prijava – slanje ispunjenog projektnog obrasca i propisanih aneksa (propisanih Eurostars i nacionalnim pravilima) najkasnije do zaključenja poziva što je u ovom slučaju do 20. rujna u 20 sati.

Radionica za zainteresirane prijavitelje bit će tek u rujnu. U međuvremenu tvrtke mogu iskazati interes za sudjelovanjem na e-mail adresu: eurostars@bicro.hr. BICRO će u okviru Europske poduzetničke mreže pomoći zainteresiranima u traženju odgovarajućih stranih partnera. Osoba za kontakt je Antonija Mršić, nacionalna koordinatorica programa EUREKA i Eurostars, a telefoni su 01/2352-621 ili 01/2352-628. Za sve dodatne informacije, zainteresirani se mogu obratiti u VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije na telefon 800-207. (www.ravidra.hr)

 

Share Button