Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. srpnja 2012.

Svečana Akademija Hrvatske obrtničke komore: Slatinskom obrtniku Branku Jurlini uručena Statua Zlatne ruke s poveljom za životno djelo

Branko Jurlina, vlasnik Vulkanizerskog servisa i trgovine Jurlina iz Slatine dobitnik je priznanja Statua Zlatne ruke s poveljom za životno djelo – za dugogodišnji uspješan rad u obrtu, očuvanje tradicijskog obiteljskog obrta, za izniman doprinos promociji i razvoju obrtništva, te unapređenju obrtničkog komorskog sustava. Branku Jurlini visoko obrtničko priznanje uručeno je na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta.vBranko Jurlina vlasnik je vulkanizerske radnje i direktor tvrtke Kompas iz Slatine. Rođen je 1947. godine, a obrtnik je neprekidno od 1968. godine. Vulkanizerski obrt nastavit će tradiciju budući da su oba sina osposobljena za obavljanje vulkanizerske djelatnosti pa će nakon odlaska oca u mirovinu nastaviti s radom.

Član je upravnih tijela Udruženja obrtnika Slatina od 1969. godine. U RH, aktivno sudjeluje u osnivanju novog Udruženja obrtnika Slatina 1992. godine. Od tada aktivno sudjeluje u radu Udruženja obrtnika Slatina kao član Skupštine i Upravnog odbora. Trenutačno djeluje kao dopredsjednik Udruženja i član Sekcije uslužnog obrta te član Skupštine i Upravnog odbora POK-a od kojeg je tijekom obrtničkog staža primio više priznanja.

Sudionik je Domovinskog rata i nositelj Spomenice Domovinskog rata. Voditelj je u Kuglačkom klubu Obrtnik koji je postigao zavidne rezultate i promidžbi sporta i Udruženje obrtnika Slatina. (www.virovitica.net)

 

Share Button