Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. srpnja 2012.

VIDRA: Poziv za iskaz interesa za Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU u 2012. godini

VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za iskaz interesa za Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini Potprogram II. „Priprema lokalnih projekata na potpomognutim područjima“.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je donijelo Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije za 2012. godine koji je osmišljen kao potpora razvojnim projektima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji su prihvatljivi za prijavu na natječaje u okviru operativnih programa, koji se već provode, ili je njihova provedba planirana, a financiraju se iz fondova Europske unije (za sada kroz IPA program, a uskoro iz strukturnih fondova Europske unije). Program pridonosi ostvarenju strateških ciljeva utvrđenih Strategijom regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2011.-2013. kroz pomoć u pripremi regionalnih razvojnih projekata, lokalnih projekata na potpomognutim područjima, sufinanciranju provedbe projekta financiranih iz fondova Europske unije te pripremi nacionalnih strateških projekata. Potprogramom „Priprema lokalnih projekata na potpomognutim područjima“ nastoji se pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske.

Svrha i predmet poziva: sufinanciranje pripreme i izrade projektne dokumentacije za one projekte koji su prihvatljivi za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru natječaja koji se financiranju iz IPA programa -– komponente II., III. C i IV., te pružanje financijske pomoći (bespovratna sredstva) za pripremu i izradu projektne dokumentacije za lokalne razvojne projekte utemeljene na strateškim razvojnim dokumentima, a prihvatljive za financiranje iz budućih EU fondova odnosno budućih natječaja u okviru planiranih operativnih programa iz strukturnih fondova Europske unije iz prihvatljivih prioritetnih područja. Prilikom podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava za sufinanciranje projekata moraju se koristiti propisanim obrascima priloženim uz Poziv za iskaz interesa i to:

-Prijavni obrazac (Dodatak B), detaljno i jasno popunjen, na hrvatskom jeziku, dostavljen u pisanom formatu te u elektronskom formatu (na CD-u), koji mora biti istovjetan priloženom pisanom primjerku, u dva primjerka

– Kontrolni obrazac (Dodatak A) u dva primjerka

– Proračun projekta (Dodatak C) u dva primjerka

Zahtjev se predaje u zatvorenoj omotnici (u dva istovjetna primjerka u pisanom i elektronskom obliku), koja na vanjskoj strani mora sadržavati puni naziv i adresu podnositelja istoga, preporučenom poštom ili neposredno dostavom VIDRA-i – Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, obavezno uz naznaku: Poziv za iskaz interesa za Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini, Potprogram II. „Priprema lokalnih projekata na potpomognutim područjima“ “ – Ne otvarati – “ , na adresu: VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Augusta Šenoe 1, 33000 Virovitica.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 1. kolovoza 2012. godine. U slučaju slanja zahtjeva poštom, prihvatljivima će se smatrati sve pošiljke poslane preporučenom poštom s poštanskim žigom zaključno sa 1. kolovoza 2012. godine.

Zainteresirani natječajnu dokumentaciju mogu preuzeti ovdje.

 

Share Button