Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. srpnja 2012.

U Orahovici će do kraja rujna biti sagrađena sunčana elektrana, osniva se i tvrtka „Sunstroom Orahovica d.o.o.”

Čelnici tvrtke ”Sunstroom d.o.o.” Reinout F. J. Das i Felix Unković u Orahovici su orahovačkim gradonačelnikom Josipom Nemecom i predsjednikom gradskog odbora za obnovljive izvor energije Alanom Grgićem, potvrdili osnivanje tvrtke ”Sunstroom Orahovica d.o.o.”:

-Mi smo u Orahovicu došli kako bi potvrdili osnivanje tvrtke ”Sunstroom Orahovica” s kojom mi iskazujemo želju za nastavkom suradnje sukladno potpisanom ugovoru s gradom Orahovica o izgradnji druge faze sunčane elektrane koja će biti četiri do pet puta veća od one prve koju ćemo kroz dva mjeseca isporučiti na tržište, a ukupna proizvedena energije te druge faze bit će isporučivana prema potrebama skoro za dvije Orahovice.

Dakle, mogu reći da će elektrana do konca rujna biti gotova, mi smo već odradili sve pripreme i već za 15 dana stiže prvi materijal za gradnju ograda. Ime „Sunstroom Orahovica“ ima svoj smisao jer i time želimo potvrditi suradnju naše tvrtke i grada Orahovice čijim ljudima moram odati veliko priznanje na iznimnom radu i pravoj susretljivosti bez kojih ovoga posla ne bi niti bilo. – kaže novi predsjednik uprave tvrtke ”Sunstroom Orahovica” Felix Unković. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec također je izrazio veliko zadovoljstvo suradnjom s ovom velikom europskom tvrtkom te naglasio:

– Moram pohvaliti veliku ozbiljnost i profesionalnosti tvrtke Sunstroom koja je vrlo brzo s riječi prešla na djelo. Danas nije lako jednu tako veliku europski i svjetsku tvrtku dovesti u jedno malo mjesto kao što je Orahovica i moram reći da imamo veliku čast poslovati i raditi s ovim ljudima i ovom tvrtkom. Naša će elektrana i novoosnovana tvrtka imati veliki značaj kako u gradu i regiji tako i u cijeloj Hrvatskoj jer će ovo biti ipak najveća solarna elektrana u našoj državi. Ovo jako puno znači za naš grad, tvrtka će zaposliti i određeni broj ljudi i te puno doprinjeti gospodarstvu našega grada. – zaključio je Nemec. Gradu Orahovici zahvalio se i generalni direktor tvrtke ”Sunstroom” Reinout F. J. Das također pohvalivši gradski tim na iznimno korektno i profesionalno odrađenom poslu i suradnji. (www.orahovica.hr)

Share Button