Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. srpnja 2012.

Održana tiskovna konferencija povodom Rokova 2012: Od 5. do 16. kolovoza – 26 koncerata, 6 izložbi, 22 sportska događaja, 7 kino predstava…

U Gradskoj upravi na konferenciji za novinare predstavljen je ovogodišnji program proslave Dana grada Virovitice – Rokovo 2012. Osim gradonačelnika Ivice Kirina na konferenciji su nazočili i suradnici koji su objedinili ovogodišnji program u povodu proslave višestoljetnog gradskog nebeskog zaštitnika svetog Roka: Alen Bjelica, pročelnik Ureda za društvene djelatnosti, Mihaela Kulej, ravnateljica Gradskog muzeja, Miran Hajoš, ravnatelj Kazališta, Đurđa Aragović, pročelnica Ureda gradonačelnika, te Antun Mihoković, direktor Turističkog ureda.

Nakon što je zahvalio svim sudionicima koji su sudjelovali u njegovu stvaranju, gradonačelnik je iznio nekoliko podataka vezanih uz sam program. Za vrijeme Rokova 2012. u 12 dana, od 5. do 16. kolovoza, bit će 87 događanja, s tim da su neki događaji objedinjeni. Bit će održano 26 koncerata, 6 izložbi, 22 sportska događaja, 7 kino predstava, te tridesetak ostalih zabavnih sadržaja. Sve će se odvijati na pet pozornica – ispred Robne kuće, na prostoru kraj Gradske knjižnice, ispod sata, na Šetalištu Edite Schubert i u Gradskom parku. Procjenjuje se da će u programu biti više od 1.800 sudionika od kojih će većina, osim glavnih izvođača – sudjelovati kao volonteri.

U vrijeme održavanja glavnih priredbi od nedjelje 12. kolovoza od 15,00 sati, pa do petka ujutro 17. kolovoza bit će zatvoren promet u središtu Virovitice. Prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina planirani troškovi neće prijeći 350.000,00 kuna, a od najma štandova i ostalim aktivnostima prikupit će se dovoljno sredstava za pokriće svog udjela u troškovima.

O programu su govorili i ostali sudionici današnje konferencije, a gradonačelnik je na kraju istaknuo da će svi posjetitelji Virovitice zasigurno naći nešto za sebe u bogatom programu i popratiti manifestaciju Rokovo 2012. (www.icv.hr)

Detaljan program za Rokovo 2012 možete pronaći u rubrici Najave ili na službenoj stranici www.rokovo.com.

Share Button