Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. rujna 2012.

Potpisan Sporazum o suradnji Grada Virovitice i Općine Jajce kojim se izražava spremnost za razvijanje suradnje u gospodarskom, turističkom, kulturno-umjetničkom i športskom životu

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i načelnik Općine Jajce Nisvet Hrnjić u prostorijama Općine Jajce u četvrtak 13. rujna potpisali su Sporazum o suradnji Grada Virovitice i Općine Jajce.

Navedeni sporazum potpisan je kao izraz prijateljstva kojim se izražava spremnost za razvijanje suradnje u gospodarskom, turističkom, kulturno-umjetničkom i športskom životu u svrhu ostvarivanja interesa za svekolikim i trajnim povezivanjem svojih gradova.

Potpisivanju Sporazuma između ostalih nazočili su i zamjenica veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Maja Foretić Pećnik, saborski zastupnik i počasni građanin Jajca Josip Đakić, zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Željka Grahovac, tajnica pročelnica Grada Virovitice Mirjana Terlecky i privremeni pročelnik za komunalne poslove i graditeljstvo Grada Virovitice Marijo Klement.

Prilikom potpisivanja gradonačelnik Ivica Kirin i načelnik Nisvet Hrnjić naglasili su značaj potpisivanja ovog Sporazuma prvenstveno u vrijeme kada je Republika Hrvatska na pragu ulaska u Europsku uniju kojem se u budućnosti nada i Bosna i Hercegovina.

– Na ovaj način gradovi koje je ponajviše povezala bliža povijest kada su pripadnici virovitičke 81. gardijske bojne odigrali ključnu ulogu prilikom oslobođenja grada te grad Virovitica udomio brojne izbjeglice iz ovog kraja, od kojih su neki i ostali živjeti u Virovitici, ovo je prirodan slijed događanja na kraju je zaključio gradonačelnik Ivica Kirin. (www.virovitica.hr)

Share Button