Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. listopada 2012.

Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine tijekom listopada, tom prigodom, Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina, organizirala je prodajnu izložbu kruha, krušnih proizvoda i plodova jeseni našega kraja, sve je bilo organizirano u petak 12. listopada u parku 136. slatinske brigade u vremenu od 9 sati do 12 sati.

Ovom izložbom učenici i nastavnici završili su realizaciju projekta “Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje” koja se u školi provodi tijekom listopada.

U prodajnoj izložbi sudjelovali su učenici i ućitelji svih razreda, ali i njihovi roditelji. Povodom obilježavanja Dana kruha održana je i posveta krušnih proizvoda u Crkvi sv. Josipa predvođena svećenikom Nikolom Jušićem koji je nakon posvete u crkvi obišao sve štandove, posvetio proizvode ali i sve one koji su sudjelovali u ovoj prekrasnoj prodajnoj izložbi.

Dio krušnih proizvoda i plodova jeseni, koji nisu prodani, poklonjeni su Domu za starije i nemoćne „Zdenka“ a financijska sredstva, prikupljena jučerašnjom prodajom, svaki razred će potrošiti ovisno o svojim potrebama i u dogovoru sa učiteljima i roditeljima. Učenici OŠ Eugena Kumičića su za sve posjetitelje pripremili i prigodan program u kojem je bilo recitacija, pjesama i plesa. (www.radioslatina.hr)

Share Button