Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. listopada 2012.

Na stazama i putovima Papuka, održan 2. Papuk Trekk utrka orijentacijskog trčanja

U organizaciji kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća, a pod pokroviteljstvom grada Orahovice, grada Našica, Turističke zajednice grada Orahovice i Parka Prirode Papuk u Orahovici je održana druga po redu trekking utrka u Slavoniji i Baranji pod nazivom ”Papuk trekk – Orahovica 2012.” Utrka je bile podijeljena u tri kategorije, ultra u kojoj se trčalo 50 km od Našica do Orahovice, planinarska – 25 km te jogging 10 km koje Suorganizatori ove utrke su Planinarsko društvo Orahovica, biciklistički klub ”Lood” Orahovica, konjički klub ”Hidalgo” Orahovica i Gorska služba spašavanja. Utrka je prikupila 137 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije, a ova brojka je duplo veća nego prošlogodišnja što je potvrdio i predsjednik Baraber extreme teama Christian Uskoković naglasivši kako loše vrijeme nimalo nije poremetilo tijek utrke:

-Što je vrijeme lošije to je za ove trkače bolje, dakle što ekstremnije to bolje. Svi su po dolasku u cilj bili više nego oduševljeni stazama, klimom, terenom i općenito uvjetima u Orahovici. Ova je utrka još jednom pokazala da je Orahovica idealna lokacija za istu i da je sve traženija, a mi ćemo se truditi kako bi ju svake godine digli na još veću razinu. – rekao je Uskoković. Prvi na cilj došli su natjecatelji najkraće utrke, jogginga od 10 kilometara. U ovoj kategoriji slavila su trojica domaćih natjecatelja, prošlogodišnji naslov obranio je Igor Stojić s vremenom 0,55,00, drugi je bio Milan Šerbedžija sa 0,55, 30 dok je treće mjesto pripalo Tomislavu Puhaniću sa 1,07,00:

-Ove je godine bilo puno zahtjevnije, a i kolege natjecatelji su bili spremniji i brži. No, sretan sam što sam obranio naslov, ali sito tako čestitam svima koji su se odvažili sudjelovati u ovoj utrci i podržati veliki sportski događaja u Orahovici. – rekao je pobjednik jogginga Igor Stojić. U ženskoj konkurenciji iste kategorije pobjedu je odnijela Dorina Crnčan iz Donjeg Miholjca s vremenom 1:43:00, druga je bila Ljiljana Vrbešić s 2:08:00 i treća Ružica Jukić s 2:08:10 (orahovica.hr)

Share Button