Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. listopada 2012.

Virovitička cvjećarka Snježana Kindler treća na natjecanju mladih cvjećara

U nedjelju, 7. listopada 2012. godine s početkom u 11.00 sati u prostorima tvrtke MBM u Lučkom, održano je natjecanje mladih cvjećara. Natjecanje je organizirao Odsjek cvjećara Hrvatske obrtničke komore (HOK) u suradnji s Europskom organizacijom florista (FLORINT). Sve propozicije i pravila natjecanja u skladu su s Europskom asocijacijom FLORINT, čiji je Odsjek cvjećara HOK-a član od 2007. godine.

Natjecanje mladih cvjećara priprema je za Europsko prvenstvo mladih florista (EUROFLEURS 2013), koje će se održati u rujnu 2013. godine u Splitu. Najbolje plasirani mladi natjecatelji ući će u uži krug kandidata, koji će predstavljati Hrvatsku na EUROFLEURS-u.

Za natjecanje je bilo prijavljeno deset cvjećara iz čitave Hrvatske. Naše gore list, odnosno predstavnica naše županije bila je Snježana Kindler, mlada cvjećarica te djelatnica cvjećarnice Mimoza, koja je pod okriljem Flore Vtc. Cvjećarski materijal donirala je tvrtka MBM, a za natjecanje su određene dvije teme. Prva tema nosila je naziv Predah, a druga Vjenčani buket. Njega su natjecatelji izrađivali slobodnim izborom materijala i formi. Na temu Predah, naša mlada cvjećarica Snježana pokazala je iznimnu kreativnost s elementom iznenađenja i aranžiranjem stolice, osvojivši treće mjesto na natjecanju.

Organizacija Europskog prvenstva EUROFLEURS 2013. prilika je za predstavljanje hrvatskih cvjećara, proizvođača i obrtništva općenito te za promociju naše zemlje, kao i upoznavanje s kreacijama mladih i perspektivnih florista iz cijele Europe. (virovitica.hr)

Share Button