Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. studenoga 2012.

Virovitica: Ugovor za izvršavanje rada za opće dobro

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i voditeljica Probacijskog ureda Bjelovar Sanja Vukmanović potpisali su Ugovor za izvršavanje rada za opće dobro. Navedenim Ugovorom omogućuju da se osoba uključena u probaciju ne isključi iz društva već da razvije svijest o štetnosti određenih ponašanja i odgovornosti za štetne posljedice izazvane počinjenim kaznenim djelom, uz pomoć i nadzor društvene zajednice i njegovim dragovoljnim radom.

Kako nam je o potpisivanju Ugovora rekla voditeljica ureda Sanja Vukmanović u ovaj proces uključit će se zatvorenici koji su počinili lakša kaznena djela kako ih se ne bi stigmatiziralo. Osoba koja je počinila lakše kazneno djelo moći će na ovaj način svoju kaznu, odnosno dio nje, odraditi kroz rad za opće dobro koji je besplatan.

Izrađen je i Protokol izvršavanja rada za opće dobro kojim su precizirane sve obveze poslodavca (u ovom slučaju Grada Virovitice), ali i probacijskog ureda, a koordinator svih aktivnosti u Gradu Virovitici bit će viši stručni suradnik za komunalno gospodarstvo Grada Virovitice, Dinko Rujer.

Ured za probaciju Bjelovar obuhvaća područje 3 županije te je cilj da se počinitelji djela upućuju u ona mjesta gdje imaju prebivalište, odnosno boravište. Do sada je Ured sklopio 34 Ugovora sa različitim pravnim osobama, a između ostalog i sa gradskom komunalnom tvrtkom Flora VTC. (virovitica.hr)

Share Button