Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. studenoga 2012.

Slatina: Predstavljanje Programa za cjeloživotno učenje

U utorak, 13. studenog, s početkom u 11.00 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Slatine održat će se predstavljanje programa Agencije za mobilnost i programe EU. Zaklada Slagalica kao partner Agencije za mobilnost i programe Europske unije održava predstavljanje Programa za cjeloživotno učenje AMPEU. Program će predstaviti zaposlenica Zaklade Slagalica Ivana Plačko, a za besplatno sudjelovanje na ovom predstavljanju potrebno je prijaviti se na: info@zaklada-slagalica.hr.

Prezentacija se organizira povodom objave Natječaja za Program za cjeloživotno učenje za 2013. godinu i kao uvod za seminar Leonardo da Vinci koji će Agencija održati 16. studenoga 2012. u Osijeku. Svrha prezentacije u Slatini je informiranje javnosti o svim programima koji se nude unutar Programa za cjeloživotno učenje. Agencija za mobilnost i programe EU organizira seminare kako bi pripremila potencijalne korisnike za sudjelovanje u aktivnostima i ponudila konkretne savjete oko načina prijave na natječaj. Seminari će se održati u četiti hrvatska grada (Zagreb, Split, Rijeka i Osijek), a u Osijeku će se održati seminar za potprogram Leonardo da Vinci. Više detalja o seminarima, rasporedu održavanja i načinu prijave možete naći na http://mobilnost.hr/index.php?id=415.

Agencija podupire razvoj kvalitete sustava obrazovanja i osposobljavanja kroz provedbu najvećeg programa Europske unije u području obrazovanja i osposobljavanja – Programa za cjeloživotno učenje. Agencija svake godine raspisuje natječaj za sudjelovanje u spomenutom Programu, temeljem kojeg dodjeljuje financijsku potporu za realizaciju aktivnosti međunarodne mobilnosti i projekata radi učenja i usavršavanja pojedinaca te razvoja međunarodne suradnje ustanova i organizacija u Republici Hrvatskoj. Program za cjeloživotno učenje omogućuje sudjelovanje na raznim aktivnostima s međunarodnom dimenzijom – od studiranja u inozemstvu, obavljanja stručne prakse, stručnog usavršavanja i obrazovanja u vidu pohađanja seminara i konferencija, podučavanja u inozemstvu, rada s inozemnim kolegama do sudjelovanja u zajedničkim međunarodnim projektima, a sve s ciljem poticanja međunarodne razmjene iskustava te stjecanja novih znanja i vještina. Program se dijeli na četiri sektorska programa: Comenius za predškolski odgoj i školsko obrazovanje i opće obrazovne predmete, Leonardo da Vinci za strukovno obrazovanje i osposobljavanje i strukovne predmete, Erasmus za visoko obrazovanje i Grundtvig za opće obrazovanje odraslih. Više informacija o Agenciji i programima može se pročitati na Internet stranici www.mobilnost.hr. (www.zaklada-slagalica.hr)

 

Share Button