Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. studenoga 2012.

Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je natječaj za dodjeljivanje 2.200 državnih stipendija redovitim studentima javnih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i naknada dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom za 2013. godinu. Državne stipendije dodjeljuju se u sljedećim kategorijama:

A – za osobito nadarene redovite studente sveučilišnih i stručnih studija;

D-1 – redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija, djeci poginulih, umrlih i nestalih osoba pod okolnostima iz članaka 6.,7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeci mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6.,7. i 8. istog zakona i mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6.,7. i 8. istog zakona;

E – redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija slabijega imovinskog stanja i

P – studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom.

Državne stipendije redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija i naknade dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom za 2013. godinu dodjeljuju se u skladu s Pravilima i kriterijima za dodjeljivanje 2.200 državnih stipendija redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija javnih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i naknada dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom za 2013. godinu. Pravo prijave na natječaj nemaju:

– studenti koji imaju zaostajanje tijekom studija;

– studenti završne godine studija koji nisu završili studijski program sukladno propisanom trajanju (apsolventi);

– studenti ”razlikovne” godine studija;

– studenti koji imaju upisano mirovanje studentskih obveza u akademskoj godini 2012./2013.;

– studenti koji već primaju državnu stipendiju;

– studenti privatnih visokih učilišta.

Prijave se podnose počevši od 19. studenoga 2012. godine do zaključno 19. prosinca 2012. godine. Potrebne obrasce za prijavu i dodatne informacije mogu se naći na Internet stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta: www.mzos.hr.

(icv.hr)

Share Button