Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. prosinca 2012.

Javni natječaj za dostavu projektnih prijedloga kako bi se pripremila zaliha potencijalnih projekata

Republika Hrvatska će stupanjem u članstvo EU imati mogućnosti korištenja Strukturnih i Kohezijskih fondova, namijenjenih postizanju ujednačenog razvoja svih država, odnosno regija EU.

U razdoblju 2012 – 2020, novoj financijskoj perspektivi, ciljevi će se pokušat postići ulaganjem u :

1. Razvoj znanstvene izvrsnosti i inovacija:

1. poboljšanjem uvjeta za transfer tehnologije i znanja koji će biti podrška na znanju utemeljenom gospodarstvu,

2. pružanjem podrške javnom i privatnom istraživačkom sektoru podržavajući suradnju gospodarstva i javnih istraživačkih ustanova,

3. razvojem znanstveno-istraživačke i tehnološke infrastrukture,

2. Razvoj obrazovne infrastrukture

Ovim putem Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje javni natječaj za dostavu projektnih prijedloga kako bi se pripremila ZALIHA potencijalnih PROJEKATA čiji bi se provedba mogla financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2014 – 2020.

Vrste projekata koji se mogu prijaviti su sljedeći:

– Znanstvena infrastruktura – osiguravanje uvjeta za znanstvenike i poduzetnike za stvaranje i / ili testiranje novih ideja te poticanje suradnje između istraživačkih jedinica i gospodarstva/industrije.

– Obrazovna infrastruktura – osiguravanje bolje kvalitete i dostupnosti usluga obrazovnih ustanova kako bi se bolje integrirali u Europi, odnosno postali prepoznatljivi istraživački i obrazovni centri

Prihvatljive aktivnosti su :

– Izvođenje radova i nadzor radova

– Rekonstrukcija i adaptacija postojeće istraživačke infrastrukture

– Nabava opreme

– Edukacija kroz tehničku pomoć

Prijaviti se mogu

– Javna tijela (ministarstva i državne agencije)

– Lokalna / regionalna samouprava

– Institucije koje Republika Hrvatska financira preko 50%2 (priložiti dokaz) i koje su upisane u Upisnik znanstvenih organizacija izuzev visokih učilišta (javne istraživačke organizacije, javne ustanove, bolnice i sl.)

– Sveučilišta, veleučilišta i visoke škole koje Republika Hrvatska financira preko 50%3 (priložiti dokaz) i koje su upisane u Upisnik visokih učilišta,

– Znanstveno – tehnološki partneri

– Strukovne škole

Prijavitelji moraju dokazati da će objekt biti energetski učinkovit te da će koristiti energiju racionalno, da će osigurati toplinsku zaštitu, smanjenje potrošnje energije i emisiju stakleničkih plinova, instalirati solarne panele, foto-napon, sustav grijanja-hlađenja i / ili će koristiti bilo koje od novih “zelenih” tehnologija. Također moraju biti u skladu s principima promicanja jednakosti i suzbijanja diskriminacije, a sudjelovanje na projektu će biti zajamčeno na temelju jednakog pristupa i to bez obzira na spol, rasno ili etničko podrijetlo, vjeru ili uvjerenje, invaliditet, dob ili spolnu orijentaciju. Kod planiranja infrastrukturnih projekata nužno je poštovati načela zaštite okoliša.

Projektni prijedlozi moraju biti u skladu sa Zakonom o državnim potporama RH.

Poziv za prijavu projektnih prijedloga je stalno otvoren no imat će 2 roka svake godine kada će se vrednovati pristigli prijedlozi te će se ažurirati indikativna lista projekata (projektni prijedlozi pristigli do 31. prosinca te 30. lipnja).

Prijedloge dostaviti do 31. prosinca ili 30. lipnja na adresu:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Donje Svetice 38

10000 Zagreb

Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga

NE OTVARAJ

Na osnovu dobivenih informacija, Ocjenjivački odbor će procijeniti projektne prijedloge te prema spremnosti i opravdanosti sastaviti INDIKATIVNU LISTU PROJEKATA (Zaliha projekata) za novi Operativni program 2014-2020. Važno je napomenuti da lista projekata NEĆE BITI KONAČNA, te da će biti moguće, ovisno o strateškom opravdanju, usklađenosti s odabranim prioritetima i stupnju spremnosti, na listu uključiti i dodatne projekte.

Za prijavu je potrebno popuniti i dostaviti Prijavni obrazac i Dodatke koji možete pronaći ovdje.

Molimo da svoje projekte prijavite i u bazu razvojnih projekata VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko – podravske županije, a slobodno nam se obratite i za sva dodatna pitanja. (ravidra.hr)

Share Button