Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. lipnja 2013.

NAJAVA 1. poziva na dostavu projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru strukturnih fondova: Europski fond za regionalni razvoj (EFRD)

Objava prvog Javnog poziva na dostavu prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva koji će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRD) najavljena je za 3. kvartal 2013. godine.

Prihvatljivi prijavitelji:

– poduzetnici = pravne i fizičke osobe definirane kao subjekti malog gospodarstva sukladno člancima 2. i 3. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva.

Prihvatljiva ulaganja (okvirni prikaz): Proširenje i poboljšanje proizvodnje, kupnja novih tehnologija, uklanjanje i prevencija šteta u okolišu, postizanje energetske učinkovitosti, izgradnja novih i povećanje kvalitet postojećih ugostiteljskih smještajnih objekata, ulaganja vezana za postizanje standarda Zajednice u zaštiti okoliša.

Ukupno raspoloživ iznos bespovratnih sredstava: 60.000.000 EUR (30.000.000 EU, 30.000.000 RH)

Visina pojedinačnih bespovratnih potpora: min 500.000 EUR do max 3.500.000 EUR

Minimalna vrijednost projekta koji se prijavljuje: 1.000.000 EUR

Razina EU sufinanciranja: 50 – 60% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Osim toga, do 30. lipnja je otvoren javni poziv Ministarstva poduzetništva za identifikaciju projektnih prijedloga kojima će se pružiti pomoć u pripremi projektnih prijedloga za projekte koji će se prijavljivati za programe bespovratnih potpora u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poziv je dostupan na stranici Ministarstva poduzetništva i obrta (www.ravidra.hr)

Share Button