Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. rujna 2006.

Ministrica Marina Matulović Dropulić otvorila «Grofovu poučnu stazu»

Nakon dvije godine radova, danas je u Park šumi Jankovac, ministrica Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Marina Matulović Dropulić, otvorila «Grofovu poučnu stazu».
– Želim vas pozdraviti u ime Vlade RH i naglasiti da je ovo jedan od prioriteta zaštite okoliša, prirode i prostora u nas. Moram podcrtati da ste imali i da ćete i nadalje imati punu podršku Vlade RH. Evo, s projektom otkupa plastičnih boca, očistili smo Hrvatsku od plastičnih boca, a uskoro bi nam trebalo slijediti sličan primjer i s gumama – naglasila je u svom govoru ministrica Marina Matulović Dropulić.

Osim nje, na otvaranju «Grofove poučne staze», između ostalih, nazočili su i saborski zastupnik Vlado Jukić, župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić, zamjenik župana Zvonimir Koić, dopredsjednik Skupštine Virovitičko – podravske županije, Boris Hlavati, pomoćnik ministra kulture Zoran Šikić, te predsjednik Upravnog vijeća Parka Prirode Papuk, Željko Mavrović.
Prigodnim riječima se okupljenom mnoštvu obratio i župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić.

– Ako bi gledali ljepote Virovitičko – podravske županije, tada treba kazati da smo mi, osim što smo zbog proizvodnje meda i šećera najslađa županija, među pet najljepših županija u Hrvatskoj po prirodnim ljepotama. Naša dužnost je, našoj djeci ostaviti u nasljeđe sve ove prirodne ljepote, ali ih ostaviti u takvom stanju da se vidi da je netko vodio brigu o tome. Zahvaljujemo se ministrici na potpori koju nam je do sada davala i želja nam je da se Jankovac, ovaj biser Slavonije i nadalje razvija u turističkom smislu, a «Grofova poučna staza» biti će još jedan dodatan razlog za obilazak ovih prirodnih ljepota.
Sam čin otvaranja ostvaren je uz kostimirani igrokaz u kojem je «sudjelovao» grof Josip Janković i harambaša Maksim Bojanić. Nakon pucnja iz topa, carske garde, mnogobrojni uzvanici su se uputili u obilazak staze.

Share Button