Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. rujna 2006.

U punoj sjaju se predstavila najslađa hrvatska županija

Na priredbi Eko-etno Hrvatska, koja se održava u sklopu Jesenskog Zagrebačkog velesajma, predstavila se “najslađa hrvatska županja” – Virovitičko podravska županija. Prva po proizvodnji šećera, a i prva po proizvodnji meda u Hrvatskoj stekla je takav epitet.

– Može se reći da u našoj županiji teče med i mlijeko, jer i po proizvodnji mlijeka smo u samom hrvatskom vrhu – rekao je župan Zvonimir Šimić, pozdravljajući nazočne među kojima su bili ministri Petar Čobanković i Ivica Kirin, saborski zastupnici Josip Ðakić, Tomislav Tomić, predsjednik Skupštine Virovitičko – podravske županije, Stjepan Feketić, zamjenici župana Ðuro Matovina i Zvonimir Koić, ravnatelj policije Marijan Benko, gradonačelnik Virovitice Zvojnko Kožnjak, i niz ostalih uzvanika. Na izložbi Viovitičko – podravske županije, predstavili su se medari, voćari, vinari i tradicijski obrti tog dijela Slavonije, ukupno 40 izlagača.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa predstavili su se Podravski muzikaši, KUD Virovitica, Sinovi Podravine, Brass kvintet i KUD Sladojevci s učenicima Osnovne škole iz Sladojevaca. Posebno zanimljiva bila je revija tradicijskih frizura koju su pripremili učenici Strukovne škole iz Pitomače. Nastup Virovitičko – podravske županije, na ovoj manifestaciji financijski su pripomogli, gradovi, Slatina, Orahovica, Virovitica, općine, Pitomača i Suhopolje. Firme, Hrvatski duhani, TVIN,…

Share Button