Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. rujna 2006.

Ministar Petar Čobanković otvorio Eko-etno Hrvatska 2006.

Na 82. Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu otvorena je izložba proizvoda i usluga ruralnih područja “Eko-etno Hrvatska” na kojoj se predstavlja 17 hrvatskih županija. Eko-etno Hrvatska održava se četvrtu godinu zaredom, a ta je izložba izrasla iz potrebe da se javnosti predstave specifične ponude ekoloških i tradicijskih proizvoda hrvatskih županija.

Otvarajući izložbu ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković istaknuo je kako Eko-etno jača iz godine u godinu te kako je to mjesto za prezentaciju proizvoda ruralnih prostora. Naglasio je kako su očuvanje autohtonih proizvoda kao i mjere za povećanje njihove konkurentnosti među prioritetima Ministarstva poljoprivrede, šumartsva i vodnog gospodarstva. Također je istaknuo važnost marketinške pripreme i komercijalizacije tih proizvoda za tržište, što će omogućiti i njihov izvoz. U sklopu izložbe “Eko-etno Hrvatska” održat će se i Međunarodna konferencija o održivom razvoju ruralnog prostora i predpristupnim fondovima na kojoj će sudjelovati predstavnici 17 zemalja članica
Srednjoeuropske inicijative (CEI). Organizatori “Eko-etno Hrvatska” su tvrtka Hrvatski farmer i Zagrebački velesajam, a generalni pokrovitelj izložbe je hrvatska Vlada.
U samom činu otvaranja sudjelovali su Podravski mužikaši.

Share Button