Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. rujna 2006.

Županijska uprava za ceste postavila četiri “stop” svjetlosno senzorske table

Županijska uprava za ceste, postavila je ovih dana četiri svjetlosno senzorske “stop” table na županijskim cestama. Table su postavljene nakon policijskog izvješća u kojem je stajalo koja su križanja “najkritičnija”. Prema tome, table su postavljene u Lozanu (izlaz na D2 iz pravca Vukosavljevice), Lukaču (izlaz na D5), Bušetini (izlaz na D2), te u Virovitici na križanju s D5 (izlaz Milanovac).

Takve table, govore iskustva, su se već pokazale kao odlično rješenje za podizanje sigurnosti u prometu, a inače, na području Virovitičko – podravske županije, postoji još deset mjesta gdje bi bilo poželjno njihovo instaliranje, a u prvom redu se misli na pješačke prijelaze u blizini škola. Na ovaj način je Županijska uprava za ceste, usprkos ne velikim sredstvima, odlučila pripomoći u sigurnosti u prometu svakog građanina koji se zatekne na županijskim cestama. To je nastavak njihovog maksimalnog doprinosa sigurnosti na cestama. Jedna tabla košta 38.000,00 kuna, napaja se putem sunčeve energije, a putem senzora aktivirati je mogu jedino motorna vozila (nikako pješaci) kada se na udaljenosti od 200 metara pale svjetlosni signali i upozoravaju vozača da nailazi na znak “stop” odnosno nailazak na glavnu cestu. Tim povodom su danas mjesto gdje je postavljen jedan od znakova (onaj kod Milanovca), posjetili župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Željko Tomljanović.
– Polako ali sigurno dižemo kvalitetu sigurnosti na našim cestama, jer jedino je sigurnost na prometnicima krucijalno bitan faktor, jer ljudski život nema cijene. Osim toga, podižemo i kvalitetu i uređenost prometnica na području Virovitičko – podravske županije, na što smo osobito ponosni – kazao je župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić.

Share Button