Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. rujna 2006.

Jednoglasno usvojen Prostorni plan uređenja grada Slatine

Na sjednici gradskog Vijeća grada Slatine, na kojoj je između ostalih nazočio i župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić, jednoglasno je usvojen Prostorni plan uređenja grada Slatine. Na taj način je grad Slatina dobio iznimno važan akt za budući razvoj kako grada tako i mjesta koja su “naslonjena” na ovaj grad poznat po zanimljivoj činjenici da je u njemu prije 110 godina napravljen prvi hrvatski šampanjac.

Inače na sjednici je o tijeku aktivnosti na izgradnji brze ceste Slatina – Virovitica govorio župan Zvonimir Šimić koji je kazao:
– Studija utjecaja na okoliš dionice brze ceste Slatina – Virovitica je dovršena i usvojena, slijedi postupak izdavanja lokacijske dozvole, izrada glavnog projekta, otkup zemljišta i rješavanje imovinsko pravnih odnosa i raspisivanje natječaja za izvoditelja radova. Postupak vode Hrvatske ceste i projekt će se naći u državnom proračunu za sljedeću godinu. Važno je da je postupak pokrenut i neće biti zaustavljen jer je navedena dionica dio ceste Varaždin – Ilok. Radi se o velikoj investiciji od oko 600 milijuna kuna i tražit ćemo da što više bude zaposlea domaća operativa, a dovršejem ceste, i slatinske poduzetničke zone, biti će zanimljivije ulagačima.

Share Button