Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. listopada 2006.

Stjepan Mikolčić, otvorio Prvo Županijsko ocjenjivanje, izložbu meda i pčelinjih proizvoda

Prvo Županijsko ocjenjivanje, izložba meda i pčelinjih proizvoda je u potpunosti uspjelo. To je generalni zaključak svih nazočnih, koji su danas u središtu Virovitice, pod satom, mogli oprobati “nepce”, probati med iz “najslađe hrvatske županije”. Naime, više od tisuću posjetitelja pohodilo je štandove s kojima je Virovitičko – podravska županija zablistala na manifestaciji Eko etno Hrvatska 2006. i gdje je osvojila Zlatnu povelju. Na tim se, štandovima okupilo 11 izlagača (Jasna Doner, Miroslav Farkaš, MD Virovitica, Medena, Zvonimir Milković, Zlatko Satler, Igor Sokač, Cvijeta Šoploher, O.P.G. Tomislav Lelek, O.P.G. Branko Tomšić i O.P.G. Jasna Vrbos), koji su posjetiteljima ponudili med, medovinu, medenu rakiju, propolis, cvjetni prah, peludni med, ocat od meda, pčelarsku opremu, ali i vino višnje.

Bio je to festival pčelara Virovitičko – podravske županije koji su, među vodećima po broju pčelinjih zajednica (oko 22.000), i po količini proizvedenog meda (700.000 – 800.000 kilograma). Na području naše Županije nalazi se najveći kompleks lipe u ovom dijelu Europe i po tome je med od lipe s područja Virovitičko – podravske županije, na iznimnoj cijeni.
Manifestaciju je otvorio Stjepan Mikolčić, pomoćnik ministra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Osim njega, svečanosti otvorenja nazočili su između ostalih:

župan Virovitičko – podravske županije Zvonimir Šimić, njegov zamjenik Zvonimir Koić, gradonačelnik Virovitice, Zvonko Kožnjak, predsjednik grupacije pčelara pri HGK Županijska komora Virovitica, Željko Vrbos, Željko Tomšić, predsjednik Udruge pčelara Virovitica, Mladen Brdar, direktor Županijskog centra za poduzetništvo i razvoj,… Osim toga, izložbu su posjetili i ministar MUP-a Ivica Kirin, saborski zastupnik Josip Ðakić, dopredsjednik Skupštine Virovitičko – podravske županije, Boris Hlavati.
Uz Gradsku glazbu Virovitica, koja je stvorila posebni štimung, sudjelovala su i djeca iz Dječjeg vrtića Cvrčak, koja su izvela prigodni program, a osim toga su građanima Virovitice, nakon šetnje centrom grada, uz župana Zvonimira Šimića i pomoćnika ministra Stjepana Mikolčića, dijelili prigodne poklone (male kutijice s medom).

Share Button