Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. listopada 2006.

Župan Zvonimir Šimić posjetio “Čudesnu šumu”

Sukladno Ugovoru o suradnji o provedbi projekta – Autobus “Čudesna šuma” potpisanog između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te Virovitičko -podravske županije, na području Županije od danas pa do 10. studenog 2006. godine provodit će se projekt Autobus “Čudesna šuma”. Svrha provedbe navedenog Projekta sadržana je u mjerama Nacionalne obiteljske politike, te Programu aktivnosti za sprječavanje nasilja među djecom i mladima.

Projekt je namijenjen djeci u dobi od 3 do 14 godina, a usmjeren je razvoju stvaralačkih i kreativnih sposobnosti djece s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i afirmacije pozitivnih vrijednosti kod djece, kao što su razvijanje prijateljstva, druženja i zajedništva, kao i ostvarivanje prava svakog djeteta da u potpunosti razvije svoje potencijale, kao i prava na slobodno vrijeme, igru i razonodu. Autobus je opremljen raznovrsnim materijalima za provedbu kreativnih radionica za djecu; likovna radionica, informatička radionica te nizom društvenih igara.

Tim povodom, danas je župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ, Vesna Bedeković, posjetili autobus “Čudesna šuma” koji je se nalazio ispred Osnovne škole Vladimir Nazor u Virovitici. Autobus “Čudesna šuma” do 10. studenog će biti u Virovitičko – podravskoj županija, a sutra, 31. listopada boraviti će na području Gradine i Suhopolja (OŠ Gradina, 8 – 12 sati i OŠ Suhopolje, 14 – 18 sati).

Share Button