Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. studenoga 2006.

Županijski dužnosnici na treningu o osnovama Europske unije i razvojnog planiranja

Započeo je trening iz područja Europske unije namijenjen lokalnim i regionalnim službenicima, zastupnicima tijela lokalne i regionalne vlasti. Trening se održava u velikoj vijećnici Virovitičko – podravske županije, a na dnevnom redu će biti sljedeće teme: osnove EU-a, kohezijska politika EU-a, regionalna politika u nacionalnom kontekstu; razvojno planiranje; upravljanje projektnim ciklusima,…
Prva grupa koju čine zastupnici tijela lokalne i regionalne vlasti (župan, zamjenici župana, predsjednik Skupštine VPŽ, potpredsjednik Skupštine VPŽ, gradonačelnici, načelnici, članovi Poglavarstava, vijećnici Skupštine VPŽ), obavila je prvi dio predavanja na temu osnove EU-a i razvojno planiranje.

Druga grupa u kojoj su lokalni i regionalni službenici, predviđeno je sudjelovanje na šest tema. Polaznici treninga dobiti će certifikat o završenoj obuci. Ovaj projekt organiziraju Središnji ured za upravu i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija sa samo šest županija. Sutra (četvrtak) od 8,30 sati, Druga grupa će imati predavanje u velikoj vijećnici Virovitičko – podravske županije.

Share Button