Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. studenoga 2006.

Održan okrugli stol povodom 120. godina organiziranog strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj

Strukovno obrazovanje danas i sutra”, bila je tema okruglog stola koji se u Virovitici održavao povodom 120. godina organiziranog strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj, te u organizaciji Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Virovitičko – podravske županije. Skupu se obratio župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić koji je istaknuo značaj strukovnog obrazovanja za Virovitičko – podravsku županiju (ove je godine otvorena nova moderna i iznimno funkcionalna Strukovna škola koju pohađa 700 učenika, a vrijednost investicije iznosila je oko 30.000.000,00 kuna, a cijeli nastavni program izvodi se u jednoj smjeni nap.a.), te naznačio sljedeće.

– Strukovno obrazovanje je vrlo važno za razvoj jedne sredine. Moram kazati da se mnogo radi na tom području i u Pitomači i Virovitici i Slatini i Orahovici. Ovom prigodom, moram pohvaliti ljude u Pitomači koji od ove godine imaju novi smjer u sklopu Strukovne škole, odnosno agro – turistički tehničar. Iduće godine namjera nam je pokrenuti smjer graditeljstva, oformiti učenicima radionice i tako napraviti još jedan dodatan preduvjet za razvoj zajednice. Strategija Virovitičko – podravske županije je ulaganje u školstvo, ulaganje u znanje naše djecu, kao zalog za njihovu bolju budućnost, naša je primarna zadaća – naglasio je u svom govoru Zvonimir Šimić.
Osim njega, na skupu, kojim je predsjedavao predsjednik HOK-a, Obrtničke komore Virovitičko – podravske županije, Josip Novogradec, nazočili su: zamjenik župana Virovitičko – podravske županije, Ðuro Matovina, Boris Hlavati, zamjenik predsjednika Skupštine Virovitičko – podravske županije, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Bedeković, Olga Lui, šefica odjela za Obrazovanje HOK-a, Sanja Kirin, viši referent za obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo grada Virovitice…

Share Button