Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. siječnja 2007.

Članovi poglavarstva zadovoljni radom u prošloj godini

Pod predsjedanjem župana, Zvonimira Šimića, održana je prva ovogodišnja sjednica Županijskog Poglavarstva. Središnje točke dnevnog reda bile su Izvješće o radu Županijskog Poglavarstva u prošloj godini i Plan nabave za 2007. Rasprava je pokazala da su članovi poglavarstva zadovoljni svojim radom u 2006. godini koji se očitovao u: povezivanju županije s dužnosnicima i tijelima državne vlasti, definiranju temeljnih razvojnih pravaca županije i stvaranju pozitivnog okruženja za pojačani gospodarski razvoj.
Nadalje, županija se kroz sudjelovanja na sajmovima i drugim promotivnim oblicima djelovanja domaćoj i stranoj javnosti predstavila kao prostor (prvenstveno) značajnih gospodarskih mogućnosti.Temelj za takve ocjene niz je pozitivnih financijskih pokazatelja, u prilogu izvješća, prvenstveno o racionalnom korištenju proračunskih sredstava, ulaganju u obrazovanje i školstvo, zdravstvo i druge potrebe građana i ulagača u gospodarstvo, komunalnu i cestovnu infrastrukturu.

Ocjenu rada Županijskog poglavarstva dat će i Županijska skupština na svom prvom ovogodišnjem zasjedanju.
Uz izvješće o svom radu, poglavarstvo je usvojilo i Plan nabave za 2007. godinu. Plan obuhvaća 49 stavki (roba, radova i usluga) među kojima su i: prijevoz učenika osnovnih škola u iznosu od 4.225.600 kuna, sanacija krovišta OŠ I.B.M. Orahovica u iznosu od 1.200.000 kuna, dogradnja objekta OŠ V. Nazora Nova Bukovica (radi rada u jednoj smjeni) u iznosu 700.000 kuna, te izgradnja radionica Industrijsko-obrtničke i Tehničke škole u Virovitici u iznosu 500.000 kuna. Županijsko poglavarstvo je, na kraju sjednice, Ekološkom društvu Virovitica, za zbrinjavanje opasne ambalaže, iz tekuće rezerve proračuna, odobrilo 10.000 kuna. (kk)

Share Button