Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. siječnja 2007.

Održana sjednica Poglavarstva Virovitičko – podravske županije

Pod predsjedanjem župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića, te nazočnost predsjednika Skupštine Borisa Hlavatija, održana je sjednica Poglavarstva Virovitičko – podravske županije. Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o mjerilima, kriterijima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva za 2007. godinu prema kojoj su ukupna sredstva za decentralizirane funkcije utvrđena u iznosu od 17.552.358 kuna.
Donesen je i plan rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg investicijskog održavanja u osnovnim školama za 2007. godinu koji iznosi 1.395.058,00 kuna. Osim toga, jednoglasno je donesen i plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatnih ulaganja na nefinancijskoj imovini za osnovne škole na području Virovitičko – podravske županije za 2007. godinu koji iznosi 1.931.498,00 kuna.

Odlukom o mjerilima, kriterijima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija srednjih škola i Učeničkog doma Virovitica za 2007. godinu, usvojeno je da će ukupna sredstva biti utvrđena iznosom od 9.100.672,00 kuna. Osim toga, donesena je odluka o planu rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja u srednjim školama i Učeničkom domu Virovitica za 2007. godinu prema kojoj je utvrđen iznos od 617.544,00 kuna. Istodobno je donesen plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatnih ulaganja na nefinancijskoj imovini za srednje škole na području Virovitičko – podravske županije za 2007. godinu u iznosu od 4.415.000,00 kuna.
Dana je suglasnosti za izmjene i dopune statuta Zavoda za javno zdravstvo Sv. Rok Virovitičko – podravske županije, te je usvojeno izvješće o radu javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko – podravske županije za 2006. godinu s pripadajućim programom rada za 2007. godinu.

Donesena je odluka o prijenosu vlasništva imovine Virovitičko – podravske županije, koja se bez naknade prenosi u vlasništvo proračunskih korisnika za koje je Županija izvršila nabavu određene imovine, odnosno izvršila određene veće zahvate na investicijskom održavanju. Radi se o imovini srednjih i osnovnih škola na području Virovitičko – podravske županije, Učeničkog doma Virovitica i Obiteljskog centra Virovitičko – podravske županije. Proračunski korisnik je dužan uvesti svu imovinu u popis svoje imovine za 2006. godinu i voditi brigu o njoj. Donesena je i odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija zdravstvenih ustanova na području Virovitičko – podravske županije za 2007. godinu i koja će iznositi 10.684.531,00 kuna. Pri kraju sjednice, donesena je i odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija materijalnih i financijskih rashoda centara za socijalnu skrb za 2007. godinu u utvrđenom iznosu od 986.000,00 kuna. Odobreno je Osnovnoj školi Voćin, za potrebe nabave energenata (lož ulje), tijekom 2007. godine, plaćanje predujma.

Share Button