Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. veljače 2007.

Župan dr. Stjepan Feketić i zamjenik Zvonimir Koić, posjetili grad Orahovicu i općinu Čačinci

Grad Orahovica bio je prvi od tri grada u Virovitičko – podravskoj županiji, kojem je u radnu posjetu došao župan, dr. Stjepan Feketić sa svojim suradnikom, zamjenikom župana, Zvonimirom Koićem. Župan Feketić i zamjenik Koić, sastali su se s gradonačelnikom , Josipom Nemecom. Radnom sastanku nazočni su i : predsjednik Gradskog vijeća, Šime Jusup, dogradonačelnik, Darko Žužak, te članovi Gradskog i Županijskog poglavarstva, Slobodan Lukić i Stjepan Dujmić, te tajnica Grada, Emica Parašilovac.
Gradonačelnik Nemec, župana i dožupana je upoznao s planovima Grada usmjerenima k razvoju turizma, te naglasio kako te planove treba prepoznati i Županija, a Orahovicu, u svojim razvojnim planovima turističke orijentacije, izdvajati kao prioritet.
Bilo je riječi i o problemima vezanim uz katastarsku izmjeru, izradu prostornih planova, izgradnju cesta, obnovu školskih objekata….

– Ova županijska vlast prepoznaje perspektivne i dugoročne gradske projekte, i spremna je pomoći, ne samo materijalnim sredstvima – ustvrdili su to i župan Feketić i dožupan Koić, a kao jedan od konkretnih primjera spomenuta je županijska investicija od milijun i 500.000 kuna, za sanaciju krovišta na orahovačkom Školskom centru.
Župan Feketić, dožupan Koić, te predstavnici Grada Orahovice, na čelu s gradonačelnikom Nemecom, izrazili su uvjerenje kako će takvih posjeta kao danas biti više, i da će one, svojom učestalošću, skretati pozornost i na rješavanje problema istočnog dijela Virovitičko – podravske županije.
Osim toga, župan, dr. Stjepan Feketić i zamjenik Zvonimir Koić, posjetili su općinu Čačinci gdje su se u radnom posjetu sastali s načelnikom Mirkom Mališem, te članom Poglavarstva Miroslavom Bunetom. Župan Feketić je tom prigodom, između ostalog, pohvalio razvojnu strategiju Općine Čačinci, od izgradnje kanalizacije, sportske dvorane, vrtića, do opredjeljenja prema turizmu, naročito lovnom.
Sutra (srijeda), župan dr. Stjepan Feketić, sa suradnicima, posjetiti će općinu Zdenci, gdje će se u radnom posjetu sastati s čelnicima općine. Taj sastanak zakazan je za 10 sati. (mb,tr,kt)

Snimio: Tonino Rađenović (Radio Orahovica)

Share Button