Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. ožujka 2007.

Održana svečanost povodom dana grada Slatine

ispred Hrvatskog sabora, gradonačelnik Ivan Roštaš u ime grada Slatine, župan Virovitičko – podravske županije dr. Stjepan Feketić i njegov zamjenik Zvonimir Koić, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mnogi drugi… Potom su se uglednici, među kojima su bili i ministar MUP-a Ivica Kirin, te gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, te zamjenik predsjednika Skupštine Virovitičko – podravske županije, Ðuro Matovina, uputili na svečanost povodom Dana grada Slatine, gdje su se nazočnima, između ostalih, prigodnim govorima obratili gradonačelnik Ivan Roštaš (nazočnima je predstavio ostvarene projekte, te nagovijestio iduće koji slijede), predsjednik Gradskog vijeća Slatine, Željko Stipanić, župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić koji je naglasio značaj razvitka grada Slatine na gospodarski razvoj cijele Virovitičko – podravske županije. Istaknuo je kako je jasno vidljiv napredak grada Slatine, te da se daljnji razvoj gospodarstva Slatine tek treba očekivati.

Osim toga, govorili su:, ministar MUP-a Ivica Kirin, predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik Josip Ðakić, te na kraju predsjednik Hrvatskog sabora, koji je u Slatini boravio sa suprugom, Vladimir Šeks. On je u svom obraćanju istaknuo:
– Čestitam svima koji su dobili ova vrijedna priznanja u različitim područjima društvenih djelatnostima. Priznanja su u zasigurno došla u vrijedne ruke, jer svi koji su ih dobili, ostvarili su zavidne rezultate na razinama svojih djelovanja. Ovo priznanje koje ste mi dodijelili, me obvezuju, ono je poticaj za daljnji rad. Ovo priznanje koje ste meni dodijeli, priznanje počasnog građanina, je priznanje koje obvezuje i za koje treba stajati pokriće u dosadašnjem doprinosu gradu Slatini. U proteklom razdoblju, razdoblju od nekoliko godina, uporno sam se borio, zajedno s gradonačelnikom, zajedno sa saborskim zastupnikom Josipom Ðakićem, zajedno s mnogima iz Slatine, da se povoljno razriješi jedno delikatno pitanje vezano za sudbinu radnika, koperanata, zaposlenih u Duhanu. Stoga se u Vladi Republike Hrvatske, počeo rješavati taj teški problem, problem vezan za egzistencija i sudbina svih onih vezanih uz Duhan, a velik dio njih je vezan uz Slatinu. Na najboljem smo putu da se to konačno uspješno riješi za sve radnike, za Slatinu i da Duhan opstane unatoč svim onim lošim vjetrovima koji su puhali da se on ugasi i da se time ugasi i sudbina ovih mnogobrojnih članova obitelji. Zato sa zahvalnošću primam ovo priznanje grada Slatine, kao obvezu da i dalje nastavim da se svi oni projekti koje je najavio gradonačelnik Ivan Roštaš, a posebno oni koji su vezani za prometnice, obilaznica oko grada Slatine, napravi. Isto tako i za neke druge projekte koji se odnose za Gimnaziju u Slatini, te još neke projekte iz Srednjeg školstva jer je to iznimno vrijedno za grad Slatinu. Sve trebamo učiniti za dobrobit grada Slatine i svih njegovih stanovnika, građanki i građana. Ovaj grad je krenuo dobrim smjerom da se riješi nedostataka iz prošlosti i da bude usmjeren prema boljitku, odnosno razvoju, dodatnom zapošljavanju, da mladi ostanu u gradu i da se podigne životni standard i mladih i umirovljenika.

Share Button