Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. ožujka 2007.

Čelnici Virovitičko – podravske županije u Gradu Slatini

Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić i njegov zamjenik Zvonimir Koić, boravili su danas u radnom posjetu Gradu Slatini gdje ih je primio gradonačelnik Ivan Roštaš. Prigodom posjete, gradonačelnik Roštaš je čelnike županije upoznao sa značajnim projektima za grad Slatinu. Govorio je o novoj Strukovnoj školi, Gimnaziji, zgradi Centra za socijalnu skrb, slatinskoj vinskoj cesti, pročiščivaču otpadnih voda, urbanističkom planu grada Slatine, ali i detaljnom planu uređenja grada Slatine, čime će se nesmetano moći i nadalje razvijati, ovaj drugi po veličini grad u Virovitičko – podravskoj županiji.

Gradonačelnik Roštaš, je osim toga, govorio i o sedam poduzetničkih zona grada Slatine, ali i o skorašnjoj proizvodnji bioplina. Podsjetio je na otvaranja Akumulacijskog jezera Javorica, otvaranje Trafostanice Slatina II., a govorio je i o prodaji te zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta, te o sanaciji tvrtke Duhan.
Prigodom posjete, zamjenik župana Zvonimir Koić, je podcrtao značaj koji je Županija učinila u kreditiranju poduzetnika, a govorio je i o subvencioniranju poljoprivrednih programa, te kreditnim linijama koje se ostvaruju u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj. Istodobno je pričao o značaju plasteničke proizvodnje, te proizvodnje voća i povrća na području grada Slatine. Župan dr. Stjepan Feketić je naglasio ugodan osjećaj s razvojem grada Slatine, čiji bi zamah trebao do punog izražaja doći u idućih godinu dana. Govorio je i o interesu Virovitičko – podravske županije, za ravnomjernim razvojem svih Jedinica lokalne samouprave, pa tako i grada Slatine, a prigodom posjete je naglasio pozitivnu usporedbu s gradom Viroviticom i njezinim pozitivnim trendovima, od primjerice sedampostotnog smanjenja nezaposlenosti u središtu Županije. Podcrtao je i značaj smanjena nezaposlenosti i povećanja zaposlenosti, razvoj poljoprivrede, s naglaskom na proizvodnju voća i povrća. Usporedio je i sličnosti s gradom Viroviticom i Slatinom, kazavši da “je razlika samo u fazi, odnosno da ono što je Virovitica napravila u periodu od 2003. do 2005. godine, s današnjim ministrom Ivicom Kirinom na čelu, da je taj dio posla, danas obavila i Slatina, te da joj u skorašnje vrijeme slijedi daljnji gospodarski razvoj”, jer se župan Feketić uvjerio u kvalitetan rad čelništva Slatine u proteklih 14 mjeseci, te da su rezultati više nego vidljivi. Osim toga bilo je govora i o izgradnji slatinske obilaznice koja bi bila dugačka 10,2 kilometra i čija bi izgradnja trebala početi do kraja 2007. godine.

Share Button