Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. travnja 2007.

Održana sjednica Poglavarstva Virovitičko – podravske županije

Održana je sjednica Poglavarstva na kojoj je u okviru nekoliko točaka dnevnog reda razmatrana problematika županijskih zdravstvenih ustanova, Doma zdravlja Virovitičko – podravske županije i Ljekarne Virovitičko – podravske županije. Obje ustanove su u prošloj godini poslovale pozitivno, no izvješće Ljekarne je, radi nepotpunih podataka, vraćeno na doradu. Ta ustanova je danas dobila i novog člana Upravnog vijeća. Riječ je o Igoru Fazekašu koji je zamijenio dosadašnjeg člana Tomislava Vukelića. Županijsko Poglavarstvo je osim toga na osnovi podataka Područne službe zapošljavanja Virovitica, donijelo Odluku o deficitarnim zanimanjima za akademsku, 2006/2007. godinu. Riječ je o dvadesetak zanimanja među kojima su diplomirani inženjeri arhitekture, strojarstva, građevinarstva i računarstva, zatim profesori matematike, njemačkog i engleskog jezika, liječnici i drugi visoko obrazovani profili.
Temeljem strukture deficitarnih zanimanja Županijsko poglavarstvo je, danas, donijelo i zaključak o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu 8 županijskih stipendija u akademskoj, 2006./2007. godini.
Vezano za prijavu na natječaj Ministarstva poljoprivrede o dodjeli nepovratnih sredstava, Poljoprivrednoj zadruzi “Zlatni vrtovi” iz Virovitice, Poglavarstvo je prihvatilo sudjelovanje Županije u osiguranju 20 postotnog vlastitog učešća u projektu. Ugovor braniteljske Zadruge sa Županijom o zajedničkom financiranju vlastitog učešća u projektu izgradnje pogona za pakiranje poljoprivrednih proizvoda, svojevrsna je garancija Zadruzi “Zlatni vrtovi” da prođe na natječaju i ostvari tražena sredstva u iznosu od dva milijuna kuna. Ukoliko se to zaista dogodi, Županija će svoj dio sredstava, u iznosu od 200.000 kuna, morati osigurati rebalansom Županijskog proračuna za ovu godinu.

Share Button