Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. travnja 2007.

Općini Čađavica uručen Prostorni plan

Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, u pratnji svog zamjenika Zvonimira Koića i ravnateljice Zavoda za prostorno uređenje Virovitičko – podravske županije, Jasne Baranjec Keserica, nazočio je sjednici Poglavarstva općine Čađavica, gdje je načelniku, Mirku Rončeviću uručio Prostorni plan općine Čađavica.
– Ovaj Prostorni plan će vam mnogo značiti jer on otvara vrata novim mogućnostima za sve buduće investicije. Bez usvojenog Prostornog plana nije moguće izgraditi novu vodovodnu mrežu, industrijske zone, uglavnom nije moguće učiniti niti jedan zahvat u prostoru. Stoga mi je iznimno drago uručiti Prostorni plan općine Čađavica, općini koja ima kvalitetne programe i koja će na ovaj način nastaviti razvoj u svim svojim segmentima.
Župan je pohvalio i rad načelnika Mirka Rončevića, o čijem se angažmanu za bržim dobivanjem Prostornog plana, pohvalno izrazio i zamjenik župana Zvonimir Koić.
– Ovim Prostornim planom učinili ste prvi preduvjet za dodatan zamah razvoja gospodarstva na području cjelokupne općine Čađavica.
Načelnik Mirko Rončević se zahvalio županijskim čelnicima, a u svom obraćanju je istaknuo.
– Do sada smo imali Prostorni plan koji je važio za bivšu općinu Podravska Slatina. Danas imamo svoj Prostorni plan, koji će nam mnogo značiti u daljnjem razvoju. Mi smo demografski ugrožena općina i usvajanjem Prostornog plana, otvaraju nam se dodatne mogućnosti koje o sada nismo mogli pokrenuti, u unapređenju i razvoju gospodarstva, a samim time i stvaranju uvjeta za ostankom mladih i razvoju cjelokupne sredine.

Share Button