Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. svibnja 2007.

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Sopja

Povodom Dana općine Sopje, a uz nazočnost saborskog zastupnika Tomislava Tomića, župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića, gradonačelnika Orahovice, Josipa Nemeca, gradonačelnika Slatine, Ivana Roštaša, mnogobrojnih načelnika, članova Vijeća Sopja, predstavnika Hrvata iz Mađarske i ostalih uzvanika, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Sopja. Nazočne je između ostalog pozdravio načelnik općine Sopje Zvonimir Kovačec koji je govorio o projektima i planovima koji su ostvareni i koji se planiraju ostvariti u skoroj budućnosti.

Osim toga, nazočnima se obratio i župan dr. Stjepan Feketić koji je :
– Slušajući vašeg načelnika, još jednom sam čuo o projektima o kojima smo zajedno, za vrijeme mojih posjeta u vašem mjestu razgovarali. Vidljivo je da se ti projekti dobro odrađuju, da ova općina ima dobre projekte, da dobro surađuje sa Županijom, nadležnim ministarstvima i Vladom RH i da se ti projekti jako dobro ostvaruju. Projekt navodnjavanja Kapinci – Vaška za koji je pri kraju projektna dokumentacije, prvi je takav pilot projekt u Republici Hrvatskoj i na tragu je nove poljoprivrede. To je poljoprivreda koja po jedinici površine treba davati daleko veći dohodak i jasnoj je da to mora biti poljoprivreda više radno intenzivnog karaktera i onda visoko dohodovnog karaktera. Treba proizvoditi ono što naše i europsko tržište traži. Projekti komunalne infrastrukture su jako uznapredovali, vodovodi i plinovodi. Prema onome što sam čuo, u doku od dvije do tri godine biti će pokrivena s tim instalacijama cijela općina Sopje i po tome, po kvaliteti življenja nimalo neće zaostajati za ostalim dijelovima Županije. Govori se i o prometnom pravcu Szigetvar – Sellye – Sopje – Slatina. O tom prometnom pravcu, Mađarska imaju idejne projekte, kao i za most na Dravi kod Sopja. To je jedan interesantan pravac koji bi se u budućnost povezao s brzom cestom koja ide od Iloka do Varaždina. Dobila bi se jedna adekvatna povezanost da bi se u budućnost govorilo i o interesantnom područje i za Poduzetničke zone. Nepostojanje prometne infrastrukture je velika zapreka za dolazak poduzetnika. Virovitičko – podravska županija, podržava sve vaše projekte, kvalitetno surađujemo i vjerujem da će se tako i nastaviti i da će se rezultati koje ova vlast već sada ima, u daljnje dvije do tri godine u potpunosti ostvariti, kako u povećanju poljoprivredne proizvodnje, tako i u povećanju dohotka u vašem mjestu. Sve što se odradi u ovoj općini, ide u jedan zbir rezultata, za koji se ova županijska vlast zadužila na prošlim izborima. Obećali smo otvaranje radnih mjesta, zapošljavanje, određene programe u poljoprivredi i naš je vitalni interes da to i ostvarimo. Prateći rezultate i statistiku za 2006. godinu, imamo sigurne znakove da ćemo u iduće dvije godine, ostvariti sve što smo biračima obećali i na području vaše općine i na području cjelokupne Virovitičko – podravske županiji, odnosno, smanjene nezaposlenosti za 20 posto, izgradnja potrebne infrastrukture, povećanje dohotka. Sve to na tragu je kako razvoja vaše općine, gradova i Virovitičko – podravske županije.

Inače, povodom Dana Općine, udijeljena su i priznanja zaslužnim građanima i kolektivima. Tako je “Zlatna plaketa” odlukom Vijeća dodijeljena saborskom zastupniku Josipu Ðakiću, dok su “Srebrne plakete” dobili”: Sportska ribolovna udruga “Smuđ” Vaška, Nogometni klub Standard Nova Šarovka i Mario Kupres u ime svog Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

Share Button