Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. svibnja 2007.

Potpisano šest ugovora za sufinanciranje zaštite okoliša i energetsku učinkovitost

U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske, dr. Ive Sanadera, župana dr. Stjepana Feketića, te ministara Ivana Šukera i Božidara Kalmete, danas je u Uredu župana Virovitičko – podravske županije, potpisan ugovor između Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti (direktor Vinko Mladineo), te općina Crnac (Mato Damjan), Sopje (Zvonimir Kovačec), Suhopolje (Davor Hock) i Voćin (Viktor Andrejević), te tvrtki INPO Grupa d.o.o. Slatina (Antun Štefanović) i Vitrex d.o.o. Virovitica (Marijan Keserica).
Nazočni su potpisali sljedeće: Ugovor o korištenju sredstava Fond za neposredno sudjelovanje Fonda u financiranju programa sanacija odlagališta komunalnog otpada «Vrbanovci» (općina Crnac); Ugovor o korištenju sredstava Fond za neposredno sudjelovanje Fonda u financiranju programa sanacija odlagališta komunalnog otpada «Lepirovac» (općina Suhopolje); Ugovor o korištenju sredstava Fond za neposredno sudjelovanje Fonda u financiranju programa sanacija odlagališta komunalnog otpada «Dobrić» (općina Voćin); Dodatak osnovnom ugovoru o neposrednom sudjelovanju Fonda u sufinanciranju programa sanacije divljih odlagališta komunalnog otpada (općina Sopje). Osim toga, potpisan je ugovor o korištenju sredstava Fonda za financiranje projekta «Unapređenje sustava loženja i ložišta», davanjem zajma, s tvrtkom INPO Grupa d.o.o. Istodobno je potpisan i Ugovor o korištenju sredstava Fonda subvencioniranjem kamata za financiranje projekta «Pogon za proizvodnju biodizela iz jestivog ulja i masti i skupljanje i skladištenje istih, eko kotlovnice, proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo potpisao je ugovore za sufinanciranje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije, ukupne vrijednosti 7,1 milijuna kuna. Inače, na području Virovitičko – podravske županije Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je sredstva za 32 projekta u iznosu od 49,8 milijuna kuna. Novac je dobilo 13 jedinica lokalne samouprave i dvije tvrtke.

Share Button