Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. svibnja 2007.

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader, otvorio novu tvornicu namještaja tvrtke “Javorović”

Premijer dr. sc. Ivo Sanader, u nazočnosti potpredsjednice Vlade RH i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, ministara, Ivice Kirina, Bože Biškupića, Branka Vukelića, Ivana Šukera, saborskog zastupnika Josipa Ðakića, župana Virovitičko – podravske županije dr. Stjepana Feketića, gradonačelnika Virovitice Zvonka Kožnjaka, otvorio je danas u Virovitici novu tvornicu namještaja tvrtke “Javorović”, vrijednu 3 milijuna kuna. Prva je to proizvodna hala izgrađena u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II. u čije je uređenje grad uložio 7.500.000,00 kuna. Tvrtka “Javorović d.o.o.” osnovana je 2001. godine kao malo obiteljsko poduzeće. Nakon dvije godine tvrtka je kupila tvornicu namještaja “Javor” u stečaju nakon čega slijedi stalni rast proizvodnje i prodaje. Danas Javorović ima 32 radnika i razvijene poslove prije svega na opremanju hotela u zemlji i inozemstvu te u proizvodnji kuhinjskog namještaja.
– Prije tri godine rekli smo da Hrvatska više ne želi izvoziti samo trupce, a uvoziti finalne proizvode drvne industrije. Naše akcije dale su rezultata pa je ove godine izvezeno namještaja u vrijednosti od milijardu dolara – rekao je premijer Sanader.
Dodao je kako se nada da će tvrtke drvne industrije koristiti poticajna sredstva Vlade RH za drvnu industriju koja iznose 42 milijuna kuna.

Share Button