Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. lipnja 2007.

Josip Ðakić otvorio radove na vodovodu Sopje – Novaki

Saborski zastupnik Josip Ðakić, uz nazočnost, između ostalih, zamjenika župana Virovitičko – podravske županije, Zvonimira Koića, načelnika općine Sopje Zvonimira Kovačeca, otvorio je radove na vodovodu Sopje – Novaki, investiciji vrijednoj 5.000.000,00 kuna i koja će vodu dovesti u mjesta, Kapinci, Vaška i Novaki. Izvođač radova je slatinski Komrad, a investitori Hrvatske vode, Komrad i Općina Sopje. Tom prigodom izgraditi će se 12.700 metara primarnog i sekundarnog vodovoda, a prema riječima načelnika Zvonimira Kovačeca, ovaj je projekt najveća stvar koja se na području općine Sopje dogodila u posljednjih stotinu godina.
– Odluka Vlade Republike Hrvatske od 25. svibnja govorila je o ulaganju od 228 milijuna kuna u vodovodnu mrežu na području Virovitičko – podravske županije, a ovo je jedan od dijelova tog projekta kojim se planira dovesti voda u svako mjesto naše Županije. Osim toga u planu nam je i plinofikacije Virovitičko – podravske županije. Veliku zahvalu za ostvarenje ovog projekta, treba izraziti saborskom zastupniku Josipu Ðakiću i generalnom direktoru Hrvatskih voda, Slavku Rajnoviću, ali i Općini Sopje koja je, nakon što je u njoj ustrojena nova vlast, dobila novi pozitivni zamah – kazao je zamjenik župana Zvonimir Koić.
Nakon, toga, saborski zastupnik Josip Ðakić je kazao.
– Prioritet nam je da u ovoj godini s vodovodnom mrežom pokrijemo 80 posto područja Virovitičko – podravske županije, a u iduće dvije svih 100 posto područja. Osim toga, u iduće tri godine, 50 posto područja Virovitičko – podravske županije biti će pokriveno s kanalizacijskom mrežom i tada će ovo područje doživjeti preporod u pravom obimu. Istodobno će se graditi i tri pročistača otpadnih voda, a sanirati će se i odlagališta. Sve to radi se na dobrobit svih građana ove županije.

Share Button