Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. lipnja 2007.

Čelnici VPŽ: Županijski nastup u Šibeniku je iznimno pozitivno ocijenjen od svih sudionika

U Sali za sastanke Virovitičko – podravske županije, održana je konferencija za novinare kojoj su nazočili župan dr. Stjepan Feketić, te njegovi zamjenici Zvonimir Koić i Zvonimir Šimić. Na konferenciji se govorilo o nastupu Virovitičko – podravske županije na 11. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje je održano u Šibeniku. O tome je župan Feketić kazao:
– Nastup u Šibeniku je bio veliki organizacijski posao za nas, no film koji je snimljen (fotografije koje su korištene u filmu bile su od Turističke zajednice VPŽ, Matije Turkalja, Ivana Šempera, Antonija Jurkina, Mateja Sudara, Kristijana Toplaka, računalnu animaciju potpisao je Matej Sudar, tekst Trpimir Markotić i Kristijan Toplak, tonski je snimatelj bio Mario Feketija, snimatelj i montažer Matija Turkalj, te redatelj i scenarist, Kristijan Toplak nap.a.), bio je iznimno uspješno primljen i pohvaljen u Šibeniku. Uz krajnje racionalno ponašanje, trošak nastupa u Šibeniku na 11. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu iznosio je 87.000,00 kuna (iz Proračuna VPŽ za nastup u Šibeniku bilo je predviđeno 200.000,00 kuna nap.a.).

O tome, što je sve Virovitičko – podravska županija, ponudila u Šibeniku, govorio je Zvonimir Koić, koji je i vodio “projekt Šibenik”.
– Imali smo tim od 7 kuhara koji su bili iz Srednje škole u Pitomači. Nazočnima, a njih je bilo više od 700 ponudili smo gurmanske specijalitete s područja Virovitičko – podravske županije. Istodobno, “Sinovi Podravine” su se brinuli za štimung, ne samo učesnika 11. Nacionalnog savjetovanja gospodarstva i poduzetništva, već i mnogobrojnih turista. Dojmovi su iznimno dobri, može se kazati da je nastup u Šibeniku je iznimno pozitivno ocijenjen od svih sudionika i vjerujem da ćemo i nagodinu gostovati na Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu.
O gospodarskom, ali i turističkom značaja govorio je zamjenik župana Zvonimir Šimić koji je kazao:
– U gospodarskom smislu, dojmovi iz Šibenika su iznimno dobri. Sve je bilo odlično odrađeno, štand dobro posjećen. Velik broj turista koji su nazočili u Solarisu, s velikim zanimanjem su gledali u naš promotivni materijal (“Tradicijska jela”, Lovačka priča”), a posebno ih se dojmila “Turistička karta” i drvena “Zvonimirova žlica za med” kao zanimljiv suvenir s ovoga područja. Pokazali smo još jednom da smo na dobrom putu da kao županija imamo velikog potencijala u razvoju kontinentalnog turizma.
Novinarima je podijeljen promotivni materijal s kojim se nastupilo u Šibeniku, film “Razvoj poduzetništva u Virovitičko – podravskoj županiji” i drvena “Zvonimirova žlica za med”.

Share Button