Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. lipnja 2007.

U posljednje dvije godine, u Virovitičko – podravskoj županiji nezaposlenost je smanjena za 11 posto

Uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Ðakića, župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića, predsjednika Skupštine Virovitičko – podravske županije, Borisa Hlavatija, pročelnice Upravnog odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko – podravske županije, Vesne Bedeković, domaćina, načelnika općine Pitomača, Željka Grgačića i predsjednika Vijeća Pitomače, Ivana Erhatića, uz niz ostalih uglednika, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Pitomače.

Pozdravljajući nazočne, čestitajući općini Pitomača njezin dan, župan dr. Stjepan Feketić je između ostalog istaknuo:
– Osvrnuo bih se na ono što smo ostvarili u protekle dvije godine, od onda kada smo najavili da ćemo na području Virovitičko – podravske županije krenuti odlučno u razvoj i zapošljavanje. Danas, dvije godine nakon lokalnih izbora, imamo prigodu usporediti i prve statističke rezultate našega rada, nešto što je objektivno. Dobili smo najnovije podatke o nezaposlenosti za svibanj 2007. i mogu sa zadovoljstvom kazati, da ti podaci pokazuju da je u svibnju nezaposlenost bila 6,5 posto manja nego li u istom mjesecu 2006. godine. U posljednje dvije godine, od kada postoji ova županijska vlast, imamo 11 posto manje nezaposlenih i to nam daje optimizam, da ćemo ostvariti obećanje od 20 posto manje nezaposlenih za četiri godine, odnosno vjerujem da ćemo tu brojku i premašiti. Programi o kojima je govorio načelnik Grgačić, su u cilju podizanja kvaliteta stanovnika Pitomače. Nama je jedino interes kvalitetan iskorak svih naših gradova i općina. Jedino dobrim ukupnim uratkom na nivou županije, možemo dobiti kvalitetan rezultat i ono što smo obećali i stoga, podržavam sve što činite u svojoj općini za podizanje kvaliteta življenja građana Pitomače – zaključio je župan dr. Stjepan Feketić.
Osim toga, potpisana je i povelje o prijateljstvu i suradnji Općine Pitomača i Općine Polača, koju su potpisali načelnici navedenih općina Željko Grgačić i Viktor Prtenjača.

Share Button