Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. rujna 2015.

Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan – prosinac 2015. godine

Vlada Republike Hrvatske je dana 7. rujna donijela Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan – prosinac 2015. godine. (Narodne novine 96/15).

Pravo na sufinanciranje 75% troškova međumjesnog javnog prijevoza ostvaruje učenik koji je u školskoj godini 2015./2016. upisao i redovito pohađa srednju školu na području Republike Hrvatske ako kupuje mjesečnu kartu za korištenje sredstava redovitog javnog prijevoza (autobus i vlak) te ako je udaljenost od adrese u mjestu prebivališta, odnosno boravišta učenika do adrese u mjestu škole iznosi više od 5 kilometara.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta mjesečno osigurava sredstva za troškove prijevoza učenika na temelju zahtjeva jedinica područne (regionalne) samouprave i Grada Zagreba, odnosno osnivača srednjoškolskih ustanova, koji se podnose do 25. u mjesecu za tekući mjesec.

Uputa o načinu provođenja Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan – prosinac 2015. godine s pripadajućim dokumentima, biti će objavljena na službenim stranicama Ministarstva.

Odluku možete preuzeti OVDJE

Share Button