Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. srpnja 2007.

Zvonimir Šimić podnio mandat zamjenika župana na raspolaganje

Zamjenik župana Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić osvrnuo se na današnji zaključak s konferencije za novinare Hrvatske seljačke stranke.
– Najava Hrvatske seljačke stranke, da će na sjednici Skupštine Virovitičko – podravske županije zatražiti raspravu u obrazovanju, očiti je pokušaj političkog poentiranja, jer volio bih da iz iste stranke dođe i inicijative za raspravom o rezultatima iz hrvatskog jezika i matematike i za Bjelovarsko – bilogorsku županije, koja se nalazi na pred posljednjem mjestu – kazao je zamjenik župana Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić koji je u nastavku još istaknuo.

– U Virovitičko – podravskoj županiji, također smo neugodno iznenađeni rezultatima nacionalnog ispita iz hrvatskog jezika i matematike, i stoga smo već prije zakazali javnu tribinu koja će se održati u Velikoj vijećnici Virovitičko – podravske županije u četvrtak 5. srpnja u 10 sati, na kojoj će se detaljno analizirati rezultati nacionalnog ispita s meritornim akterima. Odnosno, na javnoj tribini će sudjelovati: ravnatelji osnovnih škola s područja Virovitičko – podravske županije, nastavnici hrvatskog jezika i matematike, stručni suradnici u osnovnim školama, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Goran Sirovatka, načelnik Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje zadužen za osnovno školstvo, Nenad Marković, predstavnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Toni Babarović. Osim toga na javnu tribinu pozvani su i predstavnici svih stranaka koji su zastupljeni u Skupštini Virovitičko – podravske županije kako bi mogli sudjelovati u raspravi. A što se pak tiče visokog obrazovanja na području Virovitičko – podravske županije, uz rad dislociranog Drvnog studija i naznake upisa nove generacije studenata, potom intenzivnog rada na osnivanju i početku rada Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, ova županijska vlast, učinila je itekako mnogo na podizanju kvalitete obrazovanja. Ne bježeći od političke odgovornosti i ne znajući kakvu će odluku Nacionalno vijeće donijeti u srijedu, 4. srpnja, glede izdavanja dopusnice za početak rada Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, osobno sam predsjedniku Skupštine Virovitičko – podravske županije, Borisu Hlavatiju, podnio mandat zamjenika župana, na raspolaganje.

Share Button