Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. srpnja 2007.

Otvorena rekonstruirana Frankopanska ulica u dužini od jednog kilometra i vrijedna 1.140.560,00 kuna

U Slatini je veleposlanik SAD –a u Republici rvatskojRobert Bradtke, uz asistenciju pomoćnika ministra u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, Ljudevita Hercega, gradonačelnika Ivana Roštaša i župana dr. Stjepana Feketića, otvorio rekonstruiranu Frankopansku ulicu u Slatini čija je ukupna duljina tisuću metara i čija je vrijednost radova iznosila 1.140.560,00 kuna (Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka je sufinanciralo izvedbu sa 500.750,00 kn, USAID – 429.810,00 kn i Grad Slatina 210.000,00 kuna) Financiranje izgradnje se provodilo po programu “Integralni razvoj lokalne zajednice EIB II..
Obraćajući se cijenjenom skupu, župan Virovitičko – podravske županij, dr. Stjepan Feketić je između ostalog kazao:
– Posebno bih se zahvalio USAID-u i Ministarstvu mora, turizma, prometa i veza, te naravno Gradu Slatini, koji su sudjelovali u finaciranju ovog projekta. Na ovaj način Slatina je dobila lijepo uređenu ulicu. Dobivena je kvalitetna prometnica kojom su povezana dva dijela grada. Time su nastavljena i naša strategijska opredjeljenja koja ukazuju na porast razine gospodarstva. Posljednji gospodarski pokazatelji govore da smo u posljednjih godinu dana, smanjili nezaposlenost za 9,5 posto. Bilježimo izuzetan porast prihoda, izvoza i investicija u gospodarstvu na području Virovitičko – podravske županije. Naime, ova županija je izvozno orijentirana i stoga treba napomenuti da je vanjskotrgovinska razmjena sa 55 mililjuna američkih dolara, pozitivnog salda u 2006. godini, odnosno sa 21 mililjun američkih dolara za prvi kvartal 2007. godine., pozicionirala županijsko gospodarstvo na treće mjesto u Hrvatskoj po ostvarenom suficitu, odnosno rezultatima vanjskotrgovinske razmjene. U svemu tome, značajnu, često i presudnu ulogu ima prometna povezanost i kvalitetne ceste, koje su nesumljivo važan faktor za razvoj gospodarskih aktivnosti.

Izvođač radova je bila tvrtka Osijek Koteks d.d. iz Osijeka, dok je nadzor obavila tvrtka Brlić d.o.o. iz Zagreba. Potom je, u pratnji domaćina, gradonačelnika Slatine, Ivana Roštaša, te župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića, veleposlanik SAD-a Robert Bradtke, obišao je Akumulacijsko jezero Javorica.

Share Button