Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. srpnja 2007.

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Robert Bradtke posjetio Slatinu

Robert Bradtke, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, koji je na tu dužnost stupio 7. srpnja 2006. sodine, posjetio je grad Slatinu, gdje se sastao s gradonačelnikom Slatine Ivanom Roštašom i njegovim suradnicima, županom Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepanom Feketićem, te pomoćnikom ministra u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, Ljudevitom Hercegom. U pratnji Roberta Bradtkea bio je Tom Rogers savjetnik za lokalnu samoupravu pri USAID-a, te Željka Zgaga, voditeljica programa izgradnje i zaštite okoliša USAID-a.
Robert Bradtke koji je diplomatskoj službi Sjedinjenih Država pristupio 1973. godine i kojeg je u karijeri, između ostalog, svojedobno, državni tajnik Warren Christopher izabrao za svog izvršnog pomoćnika i kojeg je bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton imenovao izvršnim tajnikom u Nacionalnom vijeću za sigurnost, dobio je saznanja o glavnim karakteristikama Grada Slatine i Virovitičko – podravske županije.

Interesiralo ga je kakva je poljoprivreda na području Virovitičko – podravske županije, kakve su gospodarske prilike i sl. Po završetku protokolarnog dijela koji se odvijao u zgradi gradskog poglavarstva u Slatini, veleposlaniku SAD-a, župan dr. Stjepan Feketić, uručio je zidni sat s grbom Virovitičko – podravske županije, Gverc, te nekoliko promotivnih materijala Virovitičko – podravske županije. Prigodni poklon, veleposlaniku je uručio i gradonačelnik Ivan Roštaš. Osim toga, velposlanik Bradtke se kao prvi visoki gost upisao u “Zlatnu knjigu grada Slatine”.

Share Button