Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. kolovoza 2007.

U četvrtak u Orahovici započinje obilježavanja Dana Virovitičko – podravske županije

Proslava Dana Virovitičko-podravske županije započinje u četvrtak, 30. kolovoza, kada će se u restoranu ‘Ružica grad’, u Orahovici, predstaviti turistička brošura Virovitičko-podravske županije ‘Destinacije’ u kojoj se objedinjuje deset cjelina s područja županije. “Destinacije” je plod rada fotografa, Matije Turkalja, Ivana Šempera i Kristijana Toplaka uz stručnu pomoć Josipa Mikolčića i Nikice Krpana. Urednik publikacije je Kristijan Toplak.
Sljedeći dan, u petak 31. kolovoza, s početkom u 19,00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica otvoriti će se izložba fotografija Virovitičko – podravske županije. Autori fotografija su Matija Turkalj, Ivan Šemper i Kristijan Toplak. Recenzija i odabir slika obavio je Josip Mikolčić.
U subotu 1. rujna, s početkom u 9,00 sati, ispred virovitičkog Gradskog sata na programu je 4. Izložba voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda Virovitičko – podravske županije. Ujedno toga dana na istom mjestu predstaviti će se “Markica kvaliteta” Virovitičko – podravske županije. Tog dana Slatinčani slave 770. obljetnicu grada Slatine pa im u subotu 1. rujna, dolazi čestiti rođendan Vladimir Šeks.
Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, povodom Dana Virovitičko – podravske županije posjetiti će Viroviticu. Tom prigodom će nazočiti svečanoj sjednici Skupštine Virovitičko – podravske županije koja će se s početkom u 11,00 sati održati u Kazalištu Virovitica. Prije toga, u 8,00 sati u Dugom Selu otvara se Područna osnovna škola Ivana Gorana Kovačića.
Dan nakon, 4. rujna, predsjednik Hrvatskog sabora boravi u Četekovcu gdje će nazočiti komemoraciji, 16-te godišnjice balinačkim, četekovačkim i čojlučkim žrtvama četničkog terora. Tom prigodom otkriti će se spomen obilježje na Mjesnom groblju.
(v.o.)

Share Button